Aflat la o distanță de 6 ore cu avionul din marile aeroporturi europene, arhipelagul vulcanic Capul Verde este o destinație din ce în ce mai cautată de călătorii care visează la o experiență de călătorie inedită. Cele 15 insule mari și mici combină lanțuri muntoase cu plaje întinse. Fiecare insula este specială și diferită, de la Santiago cea verde care abundă în vegetație, până la Boa Vista liniștită și perfectă pentru scufundări. Aceste insule oferă unele dintre cele mai bune conditii de surfing din lume, iar epavele din secolul al XVI – lea sunt bune de explorat.

Nelocuite atunci când au fost descoperite, în anul 1456, insulele deținute de Capul Verde au fost anexate imperiului portughez în 1495. Locuitorii de astăzi sunt un amestec între portughezi și africani. Poziționate pe ruta comerciala dintre Africa, Europa și Lumea Nou, insulele au devenit un centru de comerț cu sclavi, însă a suferit un declin economic după abolirea comerțului cu sclavi, în 1876.

steag Capul Verde

În efortul de a profita de proximitatea cu liniile maritime și aeriene trans-atlantice, guvernul a mărit capacitatea aeroportului și portului. Aceste proiecte au fost în parte finanțate de UE și Banca Mondiala, Capul Verde primind unul dintre cele mai mari ajutoare pe cap de locuitor.

La fel ca peisajul, atmosfera din acest arhipelag și locuitorii sunt unici, un amestec între cei mai apropiați vecini – senegalezi și brazilieni. Acest amestec transpare în muzica omniprezentă, o fuziune între salsa și samba, cu accente tribale africane. O cântăreață faimoasa în toată lumea, Cesaria Evora, a promovat ritmurile „morna”, o componentă cheie a vieții acestor insule și a carnavalelor exuberante precum Festivalul Baia das Gatas.

Citește și:  Marchinbar - Australia: Orașe de vizitat

Majoritatea vizitatorilor folosesc cursele de feribot între insule sau zborurile locale pentru a le putea explora. Într-o lume frenetică, în continuă mișcare, Capul Verde rămâne o destinație relaxantă, simplă și sigură.

Încotro se pot îndrepta turiștii pentru a cuprinde cât mai mult din frumusețea arhipelagului? Prima opțiune este Cidade Velha în Santiago, prima așezare europeană de la tropice. Ruinele orașului dateaza din anii 1600 supraviețuind ravagiilor piraților. Fortaleza Real de Sao Felipe oferă o frumoasă priveliște a mării.

Fogo
Fogo

Numeroasele insule – Fogo cu un vârf vulcanic oferă priveliști panoramice, iar Boa Vista se aseamănă cu un deșert cu dune mișcătoare și palmieri. Ele reprezintă o a doua opțiune.

Plajele țării – două dintre cele mai bune sunt plajele cu nisip alb de pe insula Sal si plajele cu nisip negru, Sao Nicolau – precum și explorarea faimoaselor mine de sare sunt trecute pe lista opțiunilor de vizitat. Minele au fost construite în interiorul unui vulcan inactiv.

insula Sal
insula Sal

Capul Verde este faimos pentru muzica folclorica si ritmurile rapide de samba si tango, astfel că se pot simți ritmurile în direct în Sao Vicente. Turiștii pot învăța surfing sau schi nautic, ținând cont că aici sunt cele mai bune valuri, iar hotelurile organizează lectii și închiriază echipament.

Principalele mâncăruri includ tocana, carnea de pui cu orez și pâinea de mălai. Se folosește foarte des porumb, orez și couscous. Turistul are la dispoziție o gamă largă de fructe tropicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.