Situată în inima orașului Alexandria, Casa Cătălin Bortun datează din anul 1889 și reprezintă una dintre cele mai vechi construcții păstrate în zonă. Acest imobil nu este doar o simplă clădire, ci un veritabil monument istoric, care a supraviețuit multiplelor perioade turbulente din istoria României. De-a lungul timpului, casa a fost martora schimbărilor politice și sociale, păstrându-și farmecul și arhitectura specifică sfârșitului de secol XIX. Cu tencuiala sa originală și elementele decorative conservate, casa atrage anual sute de vizitatori, curioși să descopere fragmente ale trecutului local.

motive-decorative-de-la-casa-catalin-bortun-1889-din-alexandria-judetul-teleorman.jpg

La primul nivel, designul interior al Casei Cătălin Bortun este un amestec impresionant de stiluri, reflectând perioadele istorice prin care a trecut clădirea. De la ferestrele înalte, ornamentate cu vitralii colorate, la pardoselile din lemn masiv care scârțâie sub pașii vizitatorilor, fiecare detaliu este o poveste în sine.

casa-catalin-bortun-1889-din-alexandria-judetul-teleorman.jpg

Pe lângă importanța arhitecturală, Casa Cătălin Bortun este înconjurată de legende și povești locale. Se spune că în timpul Războiului de Independență, casa a servit ca loc de refugiu pentru luptători, iar unele semne ale prezenței lor pot fi încă observate pe pereții îngroșați ai clădirii. Astăzi, vizitatorii pot explora aceste spații, imaginându-și scenele istorice care s-au desfășurat între aceste ziduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.