Casa Chercea din Brăila stă ca un simbol al rezistenței culturale și arhitecturale într-un oraș bogat în istorie și tradiții. Această clădire, exemplu remarcabil de arhitectură de la începutul secolului XX, își păstrează frumusețea și eleganța, fiind restaurată de-a lungul anilor pentru a-și menține autenticitatea. Situată strategic în centrul orașului, Casa Chercea atrage vizitatori dornici să descopere poveștile și personalitățile care au locuit între zidurile sale.

turn-de-la-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg

Construcția Casei Chercea datează din anul 1907 și a fost proiectată de un arhitect neidentificat, ceea ce adaugă un strat de mister și unicitate structurii. Elementele de design exterior, cum ar fi ferestrele în arc și decorațiunile din tencuială, reflectă influențele stilului neoclasic și neoromânesc, populare în acea perioadă în România.

casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg

Casa a aparținut inițial familiei Chercea, una dintre familiile influente din Brăila acelui timp. Fiecare generație a adus modificări interioare, adaptând casa la nevoile și stilurile contemporane, dar fără a-i altera caracterul fundamental.

casa-chercea-din-braila-judetul-braila-monument-istoric.jpg

În interiorul casei se pot observa plafonul pictat manual, scările din lemn masiv și pardoselile originale, toate restaurate pentru a reflecta strălucirea de odinioară. Aceste elemente sunt nu doar decorative, ci și mărturii ale meșteșugurilor locale și a tehnicilor de construcție din perioada respectivă.

Citește și:  Biserica Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Brezoi: o comoară ascunsă

intrarea-in-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg

Casa Chercea a fost martora a multor evenimente istorice, servind ca loc de întâlnire pentru personalități politice și culturale importante. Legenda spune că în aceste camere s-au luat decizii care au influențat cursul istoric al regiunii.

balcon-de-la-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg

Recent, casa a fost deschisă publicului, transformându-se într-un centru cultural și educativ. Aici se organizează expoziții de artă, serate literare și ateliere culturale, toate destinate să aducă mai aproape comunitatea de moștenirea și valorile sale.

detaliu-de-la-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg
detalii-decorative-de-la-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg
detaliu-ornamental-de-la-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg
imagine-cu-casa-chercea-din-braila-judetul-braila.jpg
casa-chercea-din-braila-judetul-braila-vazut-din-lateral.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.