Casa Costin Tarangul din Suceava nu este doar o construcție, ci un simbol al istoriei și culturii Bucovinei. Aceasta casa, situată în centrul vechi al orașului, a fost construită în secolul al XVIII-lea și este una dintre cele mai vechi structuri de acest fel din regiune, fiind declarată monument istoric.

casa-costin-tarangul-din-suceava-judetul-suceava.jpg

Construită inițial ca reședință pentru Costin Tarangul, un influent om de stat al vremii, casa a fost restaurată în anii ’90 pentru a păstra autenticitatea și detaliile originale, precum tâmplăria manuală și frescele interioare.

balcon-si-ferestre-de-la-casa-costin-tarangul-din-suceava-judetul-suceava.jpg

Casa se distinge prin acoperișul său înalt și prin pridvorul decorat cu motive tradiționale bucovinene, care reflectă stilul arhitectural specific zonei în perioada respectivă. Interiorul casei păstrează mobilierul original, oferind o imagine vie a modului în care trăiau elitele locale.

mansarda-de-la-casa-costin-tarangul-din-suceava-judetul-suceava.jpg

În prezent, casa este folosită ca muzeu și centru cultural, găzduind evenimente periodice care promovează tradițiile și istoria locală, cum ar fi expoziții de artă, ateliere de meșteșuguri și serate culturale.

imagine-cu-casa-costin-tarangul-din-suceava-judetul-suceava.jpg

Casa Costin Tarangul servește ca o resursă educativă importantă pentru școli și universități, oferind studenților și cercetătorilor acces la artefacte și documente care ilustrează istoria regiunii.

Citește și:  Casa de Cultură din Făgăraș: inima artistică a Transilvaniei

casa-costin-tarangul-din-suceava-judetul-suceava-pozata-din-lateral.jpg

Casa este cunoscută pentru fantoma lui Costin Tarangul, despre care se spune că ar bântui încăperile, mai ales în nopțile de iarnă. Legendele locale adaugă un plus de mister și atracție turistică, stimulând curiozitatea vizitatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.