În inima orașului Călimănești din județul Vâlcea, pe strada Tudor Vladimirescu, colț cu strada Decebal, se află un monument istoric deosebit de prețios: Casa de Lemn din anul 1880. Această construcție, care a intrat în patrimoniul Primăriei Călimănești în urmă cu cincisprezece ani, este un exemplu remarcabil al arhitecturii tradiționale românești și o mărturie vie a modului de viață de acum mai bine de un secol.

prispa-de-la-casa-de-lemn-1880-din-calimanesti-judetul-valcea.jpg

Construită în jurul anului 1880, Casa de Lemn din Călimănești a fost recent salvată de la degradare printr-un efort comun între proprietarul anterior, Maria Popa, și autoritățile locale. Lipsa mijloacelor de restaurare și conservare a dus la vânzarea acesteia către primărie pentru suma de 163.020 lei, o investiție destinată păstrării și valorificării patrimoniului istoric și cultural local.

casa-de-lemn-1880-din-calimanesti-judetul-valcea.jpg

Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu de recuperare responsabilă și de conservare a Casei de Lemn, asigurându-se că frumusețea și istoria sa vor fi transmise generațiilor viitoare. Acest demers subliniază angajamentul comunității și al autorităților locale față de păstrarea istoriei și a culturii zonei Călimănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.