Situată în centrul istoric al Drobeta-Turnu Severin, Casa Giuhat Aurica, cunoscută și sub numele de fosta Maldarescu, este o bijuterie arhitecturală ce reflectă bogăția culturală și istorică a regiunii Mehedinti. Acest monument istoric este un simbol al tradiției și ospitalității românești, aducând în prezent ecouri din trecutul vibrant al orașului.

casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Casa Giuhat Aurica a fost construită în secolul XIX și servește drept exemplu remarcabil de arhitectură neoclasică. Elementele decorative și structurale sunt păstrate în starea lor originală, oferind vizitatorilor o fereastră autentică către epoca de aur a arhitecturii românești.

ferestra-de-la-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

De-a lungul timpului, casa a fost martora unor evenimente importante, având roluri diverse, de la rezidență nobiliară la sediu de instituții culturale. Fiecare perioadă a lăsat amprente semnificative asupra structurii și interiorului, îmbogățind narativul său istoric.

acoperisul-de-la-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Interiorul casei este o expoziție de artă în sine, cu încăperi decorativ mobilate și tapiserii originale care reflectă gustul și rafinamentul epocii. Detaliile ornamentale, de la scările sculptate manual la candelabrele elegante, sunt menite să impresioneze și să inspire.

Citește și:  Peștera Movile: Obiective turistice Constanţa

fotografie-cu-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

În prezent, Casa Giuhat Aurica găzduiește expoziții temporare și evenimente culturale, transformându-se într-un centru vital pentru promovarea culturii și artei în regiune. Aceste inițiative atrag vizitatori din întreaga țară, dornici să experimenteze frumusețea și istoria locului.

geamurile-de-la-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Pe lângă arhitectura impresionantă, casa este înconjurată de un parc luxuriant, unde vizitatorii pot savura liniștea și frumusețea peisajului. Acest spațiu verde oferă un loc ideal pentru relaxare și meditație, completând experiența culturală oferită de casa însăși.

poza-cu-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg
turnulet-cu-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg
imagine-cu-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg
prim-plan-cu-casa-giuhat-aurica-fosta-maldarescu-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.