Monumentul Casa Keller-Kepes, astăzi atelierul de confecții S.C.Gitamic este situat în localitatea Seini, la adresa Str. Eminescu Mihai nr. 47. Monumentul datează din secolul al XIX – lea.

Ca ramuri industriale ale orașului Seini preponderente sunt cele ale industriei uşoare. Din activitatea de producţie desfăşurată în Seini se remarcă următoarele activităţi şi produse rezultate: încălţăminte, textile, confecţii metalice, prelucrare lemn, prelucrare piatră, panificaţie, alcool, preparate carne, lapte şi produse lactate, conserve, legume-fructe, producţie de ouă, pomicultură, viticultură, legumicultură.

casa-kepes-din-seini-judetul-maramures.jpg

Oraşul Seini organizează târguri pentru animale şi produse agricole sau meşteşugăreşti o dată pe lună pentru localnici şi locuitorii din localităţile învecinate. Acesta are loc în spaţiul special rezervat pentru o astfel de activitate, sub denumirea tradiţională de Obor. În zona centrală, există un spaţiu amenajat pentru piaţa de alimente şi zarzavaturi, provenite din gospodăriile individuale sau achiziţionate din alte zone.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.