Casa Manolescu din Drăgănești-Olt se distinge prin arhitectura sa unică și povestea impresionantă, fiind una dintre clădirile istorice emblematic pentru județul Olt. Această construcție remarcabilă atrage nu doar prin frumusețea arhitecturală, ci și prin semnificația sa culturală și istorică profundă.

imagine-cu-casa-manolescu-din-draganesti-olt-judetul-olt.jpg

Edificiul a fost ridicat în secolul al XIX-lea, fiind o mărturie a stilului arhitectural specific acelor timpuri. Casa Manolescu se remarcă prin fațada sa decorată cu elemente neoclasice și detalii baroce, care captează privirile tuturor celor care trec pragul. Fiecare detaliu al casei spune o poveste, de la ferestrele largi, ornate cu grilaje din fier forjat, până la ușile masive de lemn care păstrează încă amprenta trecutului.

casa-manolescu-din-draganesti-olt-judetul-olt.jpg

Pe parcursul anilor, Casa Manolescu a fost martora multor evenimente istorice, servind diverse scopuri, de la locuință nobiliară până la instituție culturală. În prezent, casa este deschisă publicului, oferind o incursiune în viața și obiceiurile de altădată ale locuitorilor din Drăgănești-Olt.

Un aspect fascinant al Casei Manolescu este legenda care spune că sub clădire există un labirint de tuneluri secrete, folosite în vremuri de război pentru a scăpa de invadatori sau pentru a ascunde comori. Deși aceste tuneluri nu au fost încă explorate în totalitate, ele adaugă un strat de mister și atractivitate istorică clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.