Casa Movert din Sibiu reprezintă un exemplar remarcabil al arhitecturii tradiționale sibiene, îmbinând frumusețea estetică cu istoria profundă a regiunii. Situată în centrul istoric al orașului, clădirea aceasta a fost martora multor perioade istorice, fiecare adăugând straturi de poveste și caracter.

casa-movert-din-sibiu-judetul-sibiu-monument-istoric.jpg

Privind fațada Casei Movert, observăm imediat detaliile renascentiste ale arhitecturii, care punctează geamurile și portalul de intrare, rămase aproape neschimbate de-a lungul secolelor.

casa-movert-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Interiorul casei păstrează un aer nobil, cu tavane înalte și ornamente originale din lemn. Fiecare cameră oferă o perspectivă diferită asupra modului în care s-a evoluat în designul interior sibian.

poarat-din-lemn-de-la-casa-movert-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Curtea interioară, accesibilă printr-un mic coridor adiacent, este un mic sanctuar urban. Aici, plantele și florile sunt dispuse astfel încât să creeze un peisaj calmant, perfect pentru o pauză de la agitația orașului.

Casa Movert datează din secolul al XVII-lea, fiind inițial construită ca reședință pentru o familie influentă din Sibiu. De-a lungul anilor, clădirea a fost restaurată de mai multe ori, dar întotdeauna cu respect pentru structura și detaliile originale. Se zvonește că în subsolul clădirii există o serie de tuneluri care conectau casa cu alte clădiri importante din oraș, folosite în trecut pentru a scăpa de invadatori sau pentru transportul discret de mărfuri prețioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.