Nestemată arhitecturală și istorică, Casa Popescu Marieta din Drobeta-Turnu Severin oferă o fereastră fascinantă spre trecutul acestui oraș vibrant. Situată în centrul vechi, această clădire atrage prin eleganța și poveștile sale, fiind un must-see pentru orice vizitator al regiunii.

gardul-de-la-casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Construită în anul 1898, casa a aparținut familiei Popescu, una dintre cele mai influente familii din era modernă timpurie a României. Designul său reflectă influențele arhitecturale europene ale perioadei, cu accente neoclasice și baroce care se împletesc armonios cu elemente tradiționale românești.

casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti-pozat-din-lateral-fata.jpg

De-a lungul decadelor, Casa Popescu Marieta a servit multiple scopuri, de la locuință privată la sediu de instituție culturală, fiecare etapă adăugând un nou strat de istorie zidurilor sale. Recent, casa a fost restaurată, recăpătându-și splendoarea originală și transformându-se într-un centru cultural vibrant.

poarta-metalica-de-la-casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Interiorul casei este la fel de impresionant ca și exteriorul. Vizitatorii pot admira plafonul decorat manual, parchetul original din lemn masiv și scările sculptate în marmură, care povestesc despre măiestria artizanală a acelei perioade.

Citește și:  Bazarul din Oradea: comerț și cultură în inima orașului

casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Casa Popescu Marieta găzduiește în prezent expoziții de artă, lecturi publice și diverse evenimente culturale care atrag entuziaști ai artei și istoriei din întreaga țară. Aceste activități nu doar că animă spațiul, dar contribuie și la conservarea și promovarea patrimoniului local.

ferestre-cu-detalii-ornamentale-casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Una dintre cele mai interesante expoziții de la Casa Popescu Marieta este colecția permanentă de fotografii vechi, care ilustrează evoluția orașului Drobeta-Turnu Severin de-a lungul secolelor. Aceste imagini rare oferă o perspectivă valoroasă asupra trecutului urban și social al regiunii.

casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti-monument-de-arhitectura.jpg
foto-cu-casa-popescu-marieta-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.