Casa Radu Stanian – ulterior Casa N. Constantinescu Bordeni – 1850 – din Ploiești este un monument istoric cu o istorie bogată și o arhitectură remarcabilă. Construită în 1850, această casă a fost inițial reședința lui Radu Stanian, o figură importantă în istoria orașului, iar ulterior a devenit cunoscută ca și Casa N. Constantinescu Bordeni. Amplasată în centrul Ploieștiului, casa este un simbol al moștenirii istorice și al arhitecturii tradiționale.

casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Casa Radu Stanian a fost construită în 1850, într-o perioadă de dezvoltare a orașului Ploiești. Clădirea a fost inițial reședința lui Radu Stanian, fost primar al Ploieștiului și o figură importantă în politica locală. Designul arhitectural reflectă stilul tradițional al perioadei, cu elemente decorative distincte și o structură solidă.

balcon-de-la-casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Un aspect interesant al acestei case este că a fost ulterior deținută de familia Constantinescu Bordeni, de unde provine și numele său alternativ. Familia a avut un rol semnificativ în dezvoltarea economică și socială a orașului Ploiești în secolul al XIX-lea. Casa a devenit un centru de activitate pentru viața socială și culturală din oraș, adăpostind diverse evenimente și întâlniri.

Citește și:  Bazarul din Oradea : Obiective turistice Bihor

turn-de-la-casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Casa Radu Stanian – ulterior Casa N. Constantinescu Bordeni – a fost restaurată în mai multe rânduri pentru a-și păstra aspectul original și pentru a rezista trecerii timpului. Restaurările au inclus recondiționarea elementelor decorative și modernizarea interioarelor pentru a răspunde cerințelor contemporane. Cu toate acestea, casa a păstrat farmecul său tradițional, evidențiind legătura puternică cu trecutul.

intrarea-in-casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Casa este acum un obiectiv turistic important pentru cei interesați de arhitectura tradițională și de istoria Ploieștiului. Cu cele șapte fotografii pe care le aveți, puteți surprinde diferite unghiuri ale clădirii și detalii arhitecturale, evidențiind frumusețea și complexitatea acesteia. Această combinație de istorie și modernitate face ca Casa Radu Stanian – ulterior Casa N. Constantinescu Bordeni – să fie un obiectiv de interes în Prahova.

intrarea-principala-in-casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg
motive-decorative-de-la-casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg
casa-radu-stanian-ulterior-casa-n-constantinescu-bordeni-1850-din-ploiesti-judetul-prahova-monument-de-arhitectura.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.