În inima orașului Alexandria, pe o stradă linistită, se află unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din județul Teleorman: Casa Tole – 1893. Clădirea, care a rezistat testului timpului, continuă să încânte ochii trecătorilor cu arhitectura sa neoclasică și detaliile impresionante. Aceasta a fost construită în anul 1893 și a aparținut unei familii de vază din epoca respectivă, fiind martoră la numeroase evenimente istorice ce au modelat regiunea.

casa-tole-1893-din-alexandria-judetul-teleorman.jpg

Casa se remarcă prin fațada sa elegantă, decorată cu ornamente specifice perioadei neoclasice, având ferestre înalte și un fronton impunător. Fiecare detaliu al fațadei spune o poveste, de la ferestrele arcuite, până la decorațiunile subtile care încadrează intrarea principală. În interior, trecutul se întrepătrunde cu prezentul, fiecare cameră fiind amenajată astfel încât să păstreze spiritul vremurilor de odinioară.

ferestrele-de-la-casa-tole-1893-din-alexandria-judetul-teleorman.jpg

Pe lângă arhitectura sa, Casa Tole – 1893 este cunoscută și pentru grădina sa vastă, care în trecut găzduia serate muzicale și întâlniri importante ale elitei locale. Grădina, acum parțial restaurată, oferă un peisaj pitoresc pentru vizitatori, fiind un loc perfect pentru a te relaxa și a te bucura de o zi însorită.

Citește și:  Casa de pe Strada Nicolae Bălcescu Nr. 47 din Făgăraș: o relicvă culturală

casa-tole-1893-din-alexandria-judetul-teleorman-monument-arhitectonic.jpg

Dincolo de frumusețea arhitecturală, Casa Tole – 1893 este învelită în numeroase legende urbane, una dintre acestea fiind că în subsolurile casei ar fi fost găsit un tunel secret care lega casa de alte locații importante din oraș. Deși aceste povești nu au fost confirmate, ele adaugă un strat de mister și atractivitate pentru curioșii de istorie și exploratori urbani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.