Orașul Exeter, reședința comitatului Devon din Anglia, este renumit pentru catedrala sa, dar și pentru modul în care tradiționalul se îmbină cu modernismul.

Aerul medieval îi dă o notă aparte acestui oraș, iar obiectivul turistic care poartă cel mai bine amprenta trecutului este Castelul Rougemont.

Castelul Rougemont, cunoscut precum Castelul Exeter, a fost ridicat pe cea mai înaltă culme din zonă, undeva la nord-est de zidurile orașului. Castelul de culoare roșiatică, datorită rocii vulcanice pe care este amplasat, a fost construit începând cu anul 1068, după revolta din Exeter împotriva lui William Cuceritorul. În 1136, castelul a fost asediat timp de trei luni de regele Stephen.

Castelul este menționat în piesa lui Shakespeare Richard al III-lea, făcându-se o referire la vizita regelui în Exeter în 1483. Tribunal comitatului Devon a fost localizat aici, din 1607, de asemenea, și cuptorul Devon Witches, unde au fost executati, pentru ultima dată în 1680, oameni care au fost acuzati de vrăjitorie.

Toate clădirile din interiorul zidurilor au fost distruse în 1770 pentru a face loc noului tribunal, care a fost extins în anii 1895 și 1905. Datorită funcției de tribunal, interiorul castelului a fost închis pentru public până în 2004. Întregul domeniu a fost vândut unui dezvoltator, astfel încat să-l transforme într-un Coven Garden al părți de sud-vest.

Proprietarii castelului au modificat o parte din acesta și i-au găsit noi întrebuințări: apartamente, birouri sau săli de expoziție.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here