Orașul Exeter, reședința comitatului Devon din Anglia, este renumit pentru catedrala sa, dar și pentru modul în care tradiționalul se îmbină cu modernismul.

Aerul medieval îi dă o notă aparte acestui oraș, iar obiectivul turistic care poartă cel mai bine amprenta trecutului este Castelul Rougemont.

Castelul Rougemont, cunoscut precum Castelul Exeter, a fost ridicat pe cea mai înaltă culme din zonă, undeva la nord-est de zidurile orașului. Castelul de culoare roșiatică, datorită rocii vulcanice pe care este amplasat, a fost construit începând cu anul 1068, după revolta din Exeter împotriva lui William Cuceritorul. În 1136, castelul a fost asediat timp de trei luni de regele Stephen.

Castelul este menționat în piesa lui Shakespeare Richard al III-lea, făcându-se o referire la vizita regelui în Exeter în 1483. Tribunal comitatului Devon a fost localizat aici, din 1607, de asemenea, și cuptorul Devon Witches, unde au fost executati, pentru ultima dată în 1680, oameni care au fost acuzati de vrăjitorie.

Citește și:  Orasul Minsk: Obiective turistice Belarus - Minsk

Toate clădirile din interiorul zidurilor au fost distruse în 1770 pentru a face loc noului tribunal, care a fost extins în anii 1895 și 1905. Datorită funcției de tribunal, interiorul castelului a fost închis pentru public până în 2004. Întregul domeniu a fost vândut unui dezvoltator, astfel încat să-l transforme într-un Coven Garden al părți de sud-vest.

Proprietarii castelului au modificat o parte din acesta și i-au găsit noi întrebuințări: apartamente, birouri sau săli de expoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.