Locul pe care se afla astazi Catedrala din Milano, Italia, a fost de mai bine de o mie de ani un spatiu destinat constructiilor religioase. Aceasta se situeaza chiar in centrul vechi al orasului Milano din Italia. Aici, in secolul 5 d.Hr., a fost construita o bazilica dedicata Sfantului Ambrosie. Constructia Catedralei din Milano a inceput abia in 1386, la ordinul arhiepiscopului Antonio da Saluzzo. Timpul care s-a scurs de la inceperea constructiei si pana la incheierea sa a fost extrem de indelungat, trecand cateva secole bune. Primul architect principal a fost un italian, insa la scurt timp au fost angajati arhitecti straini.

Catedrala din Milano1

Catedrala din Milano, Italia, a fost construita intr-o perioada in care la moda era stilul arhitectural gotic, iar cei mai buni in acest domeniu erau considerati arhitectii francezi si germani. Au fost angajati peste 300 de muncitori pentru a lucra la constructia catedralei, iar cladirea era deja pe jumatate terminata in anul 1402. Incepand cu 1402, constructia a stat pe loc timp de aproximativ 80 de ani. Aceasta pauza in constructie s-a datorat lipsei banilor si de asemenea lipsei de idei. Alt motiv pentru aceste intarzieri a fost faptul ca desi arhitectii straini erau foarte priceputi, acestia nu prea se puteau pune de acord in ceea ce priveau detaliile constructiei.

Lucrarile la Catedrala din Milano, Italia, au reinceput in secolele 16 si 17, perioada in care au fost adaugate multe dintre decoratiunile interioare, altarul, baptisteriul, boxa in care canta corul etc. Tot in acea perioada a fost construita si fatada catedralei. In 1805, lucrarile la fatada erau gata, insa lucrarile la statui au continuat si in secolele 19 si 20. Ultimele detalii au fost adaugate la constructia catedralei in secolul 20. Pe data de 6 ianuarie 1965, a fost inaugurata ultima poarta, iar cu aceasta s-a incheiat un proiect ce dura deja de 600 de ani.

Catedrala din Milano11

Totusi chiar si in ziua de azi cladirea a ramas neterminata pe alocuri, intrucat mai exista stane de piatra care nu au fost sculptate inca. Fatada principala a catedralei a fost renovata intre anii 2003 si 2009. Catedrala masoara 157 de metri lungime, 92 de metri latime si 65,5 metri inaltime. Naosul are 45 de metri inaltime si 16,75 metri latime, si este cel mai inalt naos al unei biserici gotice complete, Catedrala Beauvais avand naosul de 48 de metri inaltime, insa nefiind terminata. Catedrala este construita din caramizi si marmura Candoglia.

Citește și:  Manastirea Sf. Marcu din Florenta: Obiective turistice Italia - Florenta

Catedrala din Milano, Italia, este considerata a fi una dintre capodoperele arhitecturii gotice. Faptul ca la constructia acestei cladiri au participat arhitecti diferiti si faptul ca a durat atatea secole sa fie gata, au contribuit la stilul arhitectural deosebit care se poate vedea astazi. In detaliile catedralei se pot vedea si influente ale stilului baroc si ale stilului neoclasic. In 1900, detaliile mai putin gotice ale constuctiei au fost inlocuite pentru a face catedrala pe deplin gotica. Atat exteriorul cat si interiorul catedralei sunt extrem de frumoase. In interiorul sau se afla numeroase monumente si opere de arta. Inauntrul catedralei, vizitatorii pot vedea de asemenea sarcofage in care se odihnesc diversi arhiepiscopi care au slujit in Catedrala din Milano, Italia.

Catedrala din Milano111

Tot in interior se afla 3 altare foarte deosebite, picturi si sculpturi foarte frumoase si de asemenea vitraliile care impodobesc absida. In catedrala se afla si o cripta in care se gaseste trezoreria, iar aceasta trebuie vizitata de catre cei pasionati de istorie.

Acoperisul, de asemenea, nu ar trebui sa fie ratat de vizitatori. Pe acoperis se poate ajunge urcand 200 de scari sau mergand cu liftul din partea de nord a catedralei. De acolo se poate vedea o priveliste minunata a orasului Milano, iar intr-o zi senina se pot vedea chiar si Muntii Alpi. Tot pe acoperis vizitatorii pot observa in detaliu turlele si sculpturile care sunt raspandite pe suprafata sa. Turla principala de pe acoperis, care masoara 109 metri, este incoronata de o statuie aurie masiva a Fecioarei Maria.

Catedrala din Milano1111

Catedrala din Milano, Italia, este una dintre cele mai mari catedrale in stil gotic din lume, si de asemenea una dintre cele mai mari catedrale construite vreodata. Aceasta cladire nu este faimoasa doar pentru marimea sa impunatoare, ci si pentru designul sau complex, plin de detalii si decoratiuni care pot fi intalnite si in spatiile ascunse. Catedrala este decorata cu mai bine de 100 turle de marmura si peste 2000 de statui din marmura. Desi a durat atat de mult ca aceasta catedrala sa fie terminata, toata lumea este de acord ca a meritat asteptarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.