Parcurile de distracții sunt prezente peste tot în lume și nu e de mirare ca în America numărul lor este destul de mare. Iată zece parcuri de distracții din Statele Unite ale Americii foarte căutate:

Cedar Point

cedar point

Cedar Point se află în Sandusky, Ohio și în ultimii 14 ani a fost votat drept cel mai bun și aventuros parc de distracții din lume. Este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din America (a fost inaugurat în anul 1870) și chiar cel mai mare, ocupând o suprafață de nu mai puțin de 147 de hectare.

Este imposibil să nu îți găsești o modalitate de a-ți petrece timpul liber aici – are un număr record de 76 de curse și 17 montagne-russe, pe lângă multe alte atracții. Se laudă și cu trei curse de apă, un parc cu nisip de plajă, unul acvatic și unul în care amatorii pot juca minigolf, se pot da cu karturile sau pot face multe alte lucruri distractive, pentru că au unde.

Walt Disney World

walt disney world

Walt Disney World este un alt parc de distracții din Statele Unite ale Americii, fiind cel mai vizitat resort din lume. Se află în Orlando, Florida și are, printre atracții, patru parcuri tematice (Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Animal Kingdom și Disney’s Hollywood Studios), două parcuri acvatice, terenuri de golf și nu numai. Visul celebrului Walt Disney era să facă din acest resort un mic orășel, în care să locuiască în jur de douăzeci de mii de oameni, însă, din păcate, a murit înainte să-și vadă visul împlinit.

Six Flags Great America

six flags america

Six Flags Great America se află în Gurnee, Illinois și a fost inaugurat în anul 1976. Turiștii și vizitatorii se pot distra în opt parcuri tematice destinate tuturor, în două destinate numai copiilor, dar și într-un parc acvatic ce se întinde pe 65.000 m².

Se laudă și cu 12 montagne-russe și peste 20 de curse, printre care Chubasco (oamenii se învârt în cești imense de ceai), Great America Scenic Railway (vizitatorii au posibilitatea de a se plimba cu trenul) sau Roaring Rapids (o cursă de apă foarte rapidă). Și copiii își pot petrece timpul liber în Camp Cartoon, unde se pot întâlni cu personaje ca Scooby Doo sau ursul Yogi, dar se pot da și în cursele din Kidzopolis.

Legoland

legoland

Un alt parc de distracții din Statele Unite ale Americii este Legoland, un paradis pentru toți înfocații de jocurile Lego. Se află în Winter Haven, Florida și este unul dintre cele mai noi parcuri tematice ale Americii, inaugurându-se în octombrie 2011.

Este cel mai mare Legoland din lume (altele se pot găsi în Germania, Danemarca, Anglia și California) și se întinde pe aproape 60 de hectare. Este alcătuit din peste 50 de curse (printre care o cursă acvatică și patru montagne-russe) și este împărțit în 11 secțiuni (LEGO Kingdoms, Duplo Village, Lego Technic, Miniland USA etc.).

Kings Island

kings island

Kings Island este un parc tematic din Ohio care se întinde pe nu mai puțin de 147 de hectare. Se remarcă prin The Royal Fountain, o piscină de 2300 m³ care aruncă în fiecare minut câte 38 m³ de apă, o replică a Turnului Eiffel din Paris și prin The Racer, adică un montagne russe făcut din lemn și care are două trenuri ce se “aleargă” unul pe altul pe același drum.

Citește și:  Fira – Imerovigli – Oia sau drumul fericirii (2)

Printre secțiile acestui parc se numără Oktoberfest, care arată ca un orășel veritabil nemțesc, Action Zone, asemeni unui platou de filmare de la Hollywood, Coney Mall, International Street, unde sunt combinate stilurile mai multor țări, și Planet Snoopy.

Busch Gardens

busch

Un alt parc de distracții din Statele Unite ale Americii foarte vizitat este Busch Gardens din Williamsburg, Virginia. Se întinde pe aproape 400 de hectare și a fost amenajat astfel încat să reconstituie evenimente din vechea Europă.

Turiștii sunt încântați de montagne russe care combină adrenalina cu spectacolele de pe Broadway – în fiecare an, de Halloween, turiștii se înghesuie la Howl-O-Scream, unde au șansa de a da de vrăjitoare, vampiri și alte personaje înfricoșătoare, iar în preajma Crăciunului, se înghesuie la Christmas Town, unde cei de aici pun mii de luminițe care mai de care mai colorate. Printre parcurile tematice, se numără Festa Italia, Oktoberfest, Land of the Dragons sau Killarney.

Schlitterbahn

Schlitterbahn

Schlitterbahn este un parc acvatic în Texas, care, chiar dacă funcționează doar în timpul verii, atrage foarte mulți turiști. Schlitterbahn este, de fapt, o companie privată care deține trei parcuri acvatice în Texas și unul în Kansas. Turiștii sunt atrași de mai mult de 40 de curse, aproape 5 kilometri de curse prin tub, 17 tobogane și trei pisicine mari asemănătoare unor râuri.

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood este un alt parc de distracții din Statele Unite ale Americii, un loc în care fanii își pot întâlni personajele preferate sau chiar actorii preferați. Se află în California, a fost deschis pentru public în 1964, iar parcul este construit chiar lângă celebrul studio de film cu același nume.

Scopul său inițial era de a le oferi turiștilor tururi pe platourile de filmare, iar în prezent are 16 curse, printre care una acvatică și un montagne russe. Vizitatorii se pot întâlni pe “străzile” parcului cu personaje ca ciocănitoarea Woody (mascota celor de la Universal Studios), Marilyn Monroe, Dracula, Frankenstein, personajele din Scooby Doo și multe altele.

Knoebels Amusement Resort

Knoebels Amusement Resort

Knoebels Amusement Resort se află în Pennsylvania și este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din America, fiind deschis în anul 1926. Are mai mult de 57 de curse, între care patru montagne russe (unul este pentru copii și două sunt din lemn) și două curse acvatice, iar printre cele mai căutate atracții, sunt un carusel din 1913 și o cursă printr-o casă bântuită.

Universal’s Islands of Adventure

Universal’s Islands

Un alt parc de distracții din Statele Unite ale Americii la mare căutare este Universal’s Islands of Adventure, situat tot în Orlando, Florida. A fost deschis în 1999 și pune accent pe explorări și aventuri de tot soiul.

Turiștii au coazia de a-și alege să petreacă ziua sau câteva ore într-una din cele șase “insule” tematice și să se aventureze într-o călătorie. Insulele sunt Port of Entry (aici, se găsesc cele mai multe dintre magazine și restaurante), Marvel Super Hero Island (turiștii pot lua parte la numeroase aventuri alături de eroi ai benzilor animate, cum ar fi SpiderMan sau Captain America), Toon Lagoon (aici, se află personaje ca Popeye Marinarul sau Bluto), Jurassic Park, Seuss Landing și the Wizarding World of Harry Potter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.