Chateau de Chambord  este unul dintre cele mai cunoscute conace din lume si unul dintre cele mai frumoase, acesta fiind recunoscut pentru arhitectura renasterii franceze imbinata cu cea traditionala medievala si cu structuri clasice italiene. Chambord este cel mai mare castel de pe Valea Loirei si a fost construit pentru a servi drept cabana de vanatoare pentru regele Francois I care a avut resedinta regala la Château de Blois si Chateau d’Amboise. Design-ul acestei impunatoare constructii ii este datorat lui  Domenico da Cortona, cel care a schitat acest castel, insa si  lui Philibert Delorme, care a avut un aport major la proiectarea si construirea acestuia.

Castelul a fost construit in secolul al XVI-lea are gradini intinse cu multa apa, cu santuri care au fost foarte populare in acea perioada. La prima vedere, castelul ar parea unul clasic, cu turnuri ascutite si inconjurat de un sant, insa atunci cand intri in acesta, o sa-ti dai seama de diferenta care il face special, decoratiunile in stil renascentist fiind un exemplu clar al celor doua stiluri din Franta si Italia. Turnurile si santul ar parea la prima vedere ca sunt construite special pentru aparare, insa nu este deloc asa, acestea sunt construite doar din motive decorative.

Citește și:  Orasul Tartu : Obiective turistice Estonia - Tartu

Castelul a fost construit cu 440 de camere, 365 de seminee si 84 de scari si asta spune multe despre marimea si splendoarea acestuia. Acoperisul acestuia este unul care nu este aruncat la intamplare, aici fiind prezente unsprezece tipuri de turnuri si trei tipuri de cosuri de fum, fara a fi aliniate simetric. Chateau de Chambord este inconjurat de 52.5 km patrati de padure in care de fapt este o rezervatie naturala pentru cerbi, aceasta fiind incercuita de un zid de 31 de km.
Acest castel a fost sursa de inspiratie pentru castelul Bestiei in 1991 din minunatul film Disney,Frumoasa si Bestia.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.