Chongqing este cel mai mare oraş ca suprafață și populație dintre cele patru municipii ale Republicii Populare Chineze (celelalte trei municipii sunt Beijing, Shanghai și Tianjin). Municipiul Chongqing are o populație de 31.442.300 de locuitori (2005), deși majoritatea din aceștia nu trăiesc în mediu urban, fiindcă suprafața municipiului se extinde și peste sute de kilometri pătrați de teren rural. Din acest motiv, populația efectivă a orașului Chongqing este de circa 12 milioane.

Monumentul Eliberarii
Monumentul Eliberarii

Un obiectiv turistic care merită vizitat este Monumentul Eliberării, acesta este un edificiu ridicat în anul 1945. Monumenul se găseşte în Piaţa Jiefangbei, o zonă cu acces pietonal unde se află şi centrul financiar al oraşului Chongqing. Piaţa găzduieşte un shopping mall, dar şi librării, teatre, hoteluri şi numeroase spaţii de recreere.

În zona centrală a pieţei se află monumental cu o înălţime de 27 de metri. În anul 1940, oficialităţile din Chongqing au decis ridicarea unui monument din lemn dedicat lui Sun Yat Sen, primul preşedinte al Republicii. Cinci ani mai târziu, pe locul acestuia a fost ridicat un al monument, mult mai impozant, pentru a marca Victoria împotriva armatei japoneze din Al Doilea Război Mondial, construcţie pe care o putem vedea astăzi. Piaţa Jiefanbei a fost amenajată în jurul acestui monument în anul 1997.

Citește și:  Newport - Tara Galilor: Orașe de vizitat
templul Luohan SI Arhat
templul Luohan SI Arhat

Printre obiectivele turistice importante din oraş se numără templul budist Luohan SI Arhat cu o vechime de peste un mileniu. Situat în apropierea Monumentului Eliberării, este un edificiu care se află în contrast cu construcţiile din beton. Încă de la intrare se poate observa coridorul uriaş decorat cu statui în piatră ce datează din timpul Dinastiei Song. Printre acestea se remarcă statuia din bronz a lui Buddha.

Ciqikou
Ciqikou

Dacă vreţi să vedeţi un vechi oraş cu clădiri şi arhitectură tradiţională chinezi, vizitaţi oraşul vechi Ciqikou, situat în Chongqing. Cu o vechime de peste un mileniu, oraşul a fost cosntruit în timpul dinastieiSong, iar în timpul dinastiei Qing este recunoscut pentru obiectivele de porţelan, dar şi pentru portul care întreţinea un comerţ active în regiune. De aici şi-a preluat şi numele “Ciqikou” care în limba chineză înseamnă “portul de porţelan”. O plimbare prin vechiul oraş vă va ajuta să vă familiarizaţi cu arta tradiţională specific zonei. Bineînţeles, turiştii sunt atraşi ţi de restaurantele numeroase cu meniuri locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.