Situat în centrul oraşului Johannesburg din Africa de Sud, edificiul Primăriei reprezintă un punct de interes pentru turiştii care doresc să descopere moştenirea arhitecturală a locului. Acesta datează de la începutul secolului al XX-lea, iar de-a lungul vremii a fost martor la numeroase evenimente, cele mai cunoscute fiind protestele din anii 1950 şi explozia din 1988. În cadrul clădirii a avut loc referendumul naţional al fostului preşedinte Frederik Willem de Klerk, care a determinat tranziţia spre un regim democratic şi tot aici s-a organizat un centru de informare a votanţilor înainte de primele alegeri democratice din ţară, desfăşurate în anul 1994.

Istoria edificiului a început în anul 1909, când firma de construcţii Hawkey and McKinley a câştigat licitaţia pentru realizarea clădirii Primăriei. Responsabil de acest proiect a fost desemnat Mattheus Meischke, care a construit şi Johannesburg’s Rissik Street Post Office. Lucrările de construcţie s-au desfăşurat în perioada 1913 – 1915. Clădirea are patru etaje şi a fost ridicată în stilul arhitectural colonial, cu porticuri şi un turn înalt cu cupolă.
Primăria a fost renovată pentru a găzdui evenimente muzicale şi reuniuni, iar una dintre cele mai renumite atracţii ale sale este orga, care până acum câţiva ani era cea mai mare din emisfera sudică.

Edificiul Primăriei din Johannesburg a fost declarat monument naţional în anul 1979.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here