Situat în centrul oraşului Johannesburg din Africa de Sud, edificiul Primăriei reprezintă un punct de interes pentru turiştii care doresc să descopere moştenirea arhitecturală a locului. Acesta datează de la începutul secolului al XX-lea, iar de-a lungul vremii a fost martor la numeroase evenimente, cele mai cunoscute fiind protestele din anii 1950 şi explozia din 1988. În cadrul clădirii a avut loc referendumul naţional al fostului preşedinte Frederik Willem de Klerk, care a determinat tranziţia spre un regim democratic şi tot aici s-a organizat un centru de informare a votanţilor înainte de primele alegeri democratice din ţară, desfăşurate în anul 1994.

Istoria edificiului a început în anul 1909, când firma de construcţii Hawkey and McKinley a câştigat licitaţia pentru realizarea clădirii Primăriei. Responsabil de acest proiect a fost desemnat Mattheus Meischke, care a construit şi Johannesburg’s Rissik Street Post Office. Lucrările de construcţie s-au desfăşurat în perioada 1913 – 1915. Clădirea are patru etaje şi a fost ridicată în stilul arhitectural colonial, cu porticuri şi un turn înalt cu cupolă.
Primăria a fost renovată pentru a găzdui evenimente muzicale şi reuniuni, iar una dintre cele mai renumite atracţii ale sale este orga, care până acum câţiva ani era cea mai mare din emisfera sudică.

Citește și:  Orasul Sveti Vlas: Obiective turistice Bulgaria - Sveti Vlas

Edificiul Primăriei din Johannesburg a fost declarat monument naţional în anul 1979.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.