Clădirea Primăriei vechi din Tecuci, cunoscută acum ca Casa de Cultură, este una dintre clădirile emblematice ale orașului, reflectând atât istoria bogată, cât și spiritul comunitar al locuitorilor. Cu o arhitectură impunătoare ce datează din secolul al XIX-lea, această clădire a fost martora multor evenimente istorice și transformări, servind inițial ca sediu administrativ, iar astăzi ca centru cultural vibrant, unde se desfășoară diverse activități artistice și educaționale.

vedere-cu-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Fațada clădirii este un amestec spectaculos de elemente neoclasice și baroce, cu ferestre arcuite și decorațiuni elaborate, care atrag atenția atât localnicilor, cât și turiștilor.

cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Interiorul Casei de Cultură este la fel de impresionant, cu săli ample decorate cu picturi murale și candelabre originale, fiecare colț al clădirii păstrând o bucată din istoria Tecuciului.

trepte-si-coloane-de-la-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

De-a lungul timpului, Casa de Cultură a fost gazda a numeroase evenimente culturale, de la expoziții de artă și concerte, până la seminarii și ateliere educaționale, devenind un punct de întâlnire pentru comunitate.

imagine-cu-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Clădirea a fost renovată recent cu scopul de a păstra detaliile arhitecturale originale, dar și de a adapta spațiul la nevoile contemporane, astfel încât să poată continua să servească comunitatea în mod eficient.

Citește și:  Castelul Bay din Treznea: Obiective turistice Sălaj

intrare-in-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

În curtea interioară a Casei de Cultură, vizitatorii pot găsi o cafenea mică, unde se pot relaxa după o zi de explorare culturală, bucurându-se de atmosfera istorică ce înconjoară locația.

ceasul-de-pe-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Un aspect interesant este acela că, în timpul renovărilor, au fost descoperite în subsolul clădirii mai multe obiecte istorice, inclusiv documente vechi și artefacte, care sunt acum expuse într-o mică expoziție permanentă.

placuta-de-pe-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg
cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati-vazuta-din-lateral.jpg
scari-exterioare-cladirea-primariei-vechi-casa-de-cultura-din-tecuci-judetul-galati.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.