Insulele Comore se află în Oceanul Indian, în largul coastei de est a Africii, între zona de nord a Madagascarului și zona de nord-est a Mozambicului. Arhipelagul este format din patru insule principale – Ngazidja, Mwali, Nzwani și Mahore, precum și mai multe insule mici. De vreme ce Mayotte a fost singura insulă ce a votat împotriva independenței de Franța, acum insula nu este administrată de guvernul Uniunii Comoros, deși este revendicată de către acesta.

insula Comora

Insulele Comore beneficiază de o vegetație bogată și variată – procentele cele mai mari ale esențelor de parfum din lume, provin de aici, acestea fiind procesate din flori de ylang-ylang, iasomie si portocal. Condimente precum nucșoară, cuișoare, piper, busuioc și vanilie reprezintă o altă parte importantă a economiei. Insulele sunt de origine vulcanică și sunt înconjurate de recife de coral, iar călătorii mai activi se pot urca pe Muntele Karthala, un vulcan activ aflat pe insula Ngazidja.

steag insulele Comore

Insulele Comore care au rămas și-au declarat independența în anul 1975, cu Ahmed Abdallah ca președinte.. La o lună, acesta a fost îndepărtat de ministrul justiției, Ali Soilih. Acest fapt a reprezentat doar începutul instabilității în Comore – țara a suferit peste 20 de lovituri de stat și câteva încercări de separare. Cel puțin patru dintre aceste atentate au fost organizate de un grup de mercenari albi numiti Les Affreux – Cei Teribili – și liderul lor, Bob Denard. Acesta a fugit din Comoros în 1989, alungat de trupele franceze.

De la câștigarea independenței, Insulele Comore sunt caracterizate de instabilitate, cu câteva lovituri de stat. Locuitorii insulelor sunt printre cei mai săraci oameni din Africa și sunt dependenți de ajutor străin. Produsele exportate de insule sunt predispuse la fluctuații de preț și banii trimiși de cetățenii ce locuiesc în străinătate reprezintă o sursă importantă de venit.

Citește și:  Escapadă la poalele Alpilor. Torino.
Moroni
Moroni

Cu  ce ar putea turistul să se delecteze odată ajuns în insulele Comore? Capitala Moroni, este unul dintre atracțiile turistice frecventate, de pe insula Hgazidja – este un oraș încântător cu câteva piațete largi și numeroase moschee frumoase, inclusiv Moscheea Vendredi.

Karthala
Karthala

Muntele Karthala poate fi escaladat, turistul putând să coboare în craterul acestui vulcan activ. Se presupune că este cel mai mare crater activ din lume. Se poate face un popas de o noapte în cabana. De asemenea, Dziani Boundouni, lacul sulfuros din crater, în centrul insulei Mwali merită vizitat.

Satul de pescari Itsandra, la 6 km de Moroni, are o plajă frumoasă. Orașul este fosta capitală antică a insulei, ce păstrează mormintele regale și o fortăreață. Mitsamiouli, un oraș aflat în nordul insulei, este cunoscut pentru facilitățile de scufundări și pentru cei mai buni dansatori din Comore. Pe insulă exista mulți lilieci și păianjeni.

Viața sălbatică așteaptă să își deschidă ușa misterelor în fața turistilor. Se poate vedea țestoasa verde în principala rezervație marină, de pe coasta de sud a insulei Moheli. Pescarii locali din Niumashuwa organizează excursii cu canoe motorizate.

Nzwani se remarcă prin cascade și vegetatie abundentă. Orașul principal, Mutsamudu, este completat cu case din secolul al XVII – lea și alei întortocheate, moschee și o citadelă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.