Consiliul Județean Bihor din Oradea oferă informaţii de ordin demografic, geografic şi istoric despre judeţ, informând totodată despre proiectele pe care le demarează pentru valorizarea și conservarea orașului Oradea.

consiliul-judetean-bihor-din-oradea.jpg

Judeţul Bihor este, din punct de vedere cultural, un punct de reper în peisajul multicolor al vieţuirii pe aceste meleaguri. Particularităţile specifice acestei zone sunt datorate în special aşezării sale geografice, fiind zona cu cele mai multe şi mai dense tranzitări în şi dinspre Europa.

imagine-cu-consiliul-judetean-bihor-din-oradea.jpg

Populaţia judeţului este larg reprezentată de toate etniile, iar acest fapt se evidenţiază prin împrumut în comunicare, educaţie, obiceiuri şi tradiţii. Principalele atuuri ale acestui mix etno-cultural sunt benefice pentru întreaga comunitate, polarizând viaţa socială în jurul valorilor locale indiferent de provenienţă.

consiliul-judetean-bihor-din-oradea-vazut-de-la-distanta.jpg

Repartizarea populaţiei pe teritoriul judeţului permite identificarea unor comunităţi specifice urbane şi rurale, însă delimitarea lor este din ce în ce mai dificilă în contextul accesului larg la informaţie şi resurse, la educaţie şi cultură. Pe întreg judeţul, există moduri diverse de manifestare culturală, de la târguri şi expoziţii la forme de învăţământ elevate până la cel mai înalt nivel şi instituţii culturale de marcă.

Citește și:  Casa Mamut - 1899 - din Rosiorii de Vede : Obiective turistice Teleorman

placuta-de-pe-consiliul-judetean-bihor-din-oradea.jpg

Toate au contribuit şi contribuie din plin la menţinerea şi dezvoltarea pe plan regional a unui creuzet al creaţiei naţionale. Acest lucru polarizează şi atrage forţa de muncă generând prosperitate şi confort membrilor comunităţii, înlesnind ascensiunea pe spirala creaţiei.

vedere-din-lateral-cu-consiliul-judetean-bihor-din-oradea.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.