Coventry este un oraș și un comitat metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan West Midlands din regiunea West Midlands, fiind al 8-lea din Anglia după populația care numără peste 300,000 de locuitori. Este cel mai îndepărtat oraș de coasta Oceanului Atlantic, situat în centrul țării, în apropierea orașului Birmingham, la o distanță de 153 de km de Londra, istoria sa fiind legată de industria textilă, fiind mare centru industrial în acest domeniu în secolul al XIV-lea, iar în secolele al XVII-XIX-lea este renumit cu ceasurile de mână și de interior produse aici.

Este primul oraș care a făcut o înfrățire cu orașul Stalingrad în cel de-al doilea război mondial, acum fiind înfrățit cu 22 de orașe din lume. Supranumit și bijuteria cu trei turnuri datorită celor 3 biserici din oraș cu turnuri impresionante, orașul Coventry are atracții pentru vizitatorii săi dintre cele mai speciale.

Muzeul Transporturilor din Coventry
Muzeul Transporturilor din Coventry

Muzeul Transporturilor din Coventry este cel mai mare muzeu din lume cu mașini de proveniență britanică, expunând 240 de autovehicule, 100 de motociclete și 200 de biciclete, cele mai stranii, scumpe sau rare exponate. Un alt muzeu este Muzeul Midland care în 2 hangare expune avioane și elicoptere de diverse tipuri.

Fortul roman Lunt
Fortul roman Lunt

Fortul roman Lunt, cu un ring unic în lume, fiind un fort care nu are un nume cunoscut de-a lungul istoriei, are trei perioade distincte de ocupație, dovedite arheologic: cea romană, apoi o cohortă a stat aici 20 de ani, fiind și perioada când se construiește inelul presupus a fi folosit la antrenarea cailor, apoi a devenit o fortificație temporară în epoca medievală. Catedralele din oraș sunt numeroase, dintre ele unele funcționează ca locașe de cult, altele și-au pierdut funcțiunea inițială. Catedrala Sf. Maria a fost sediul breslelor unite și după desființarea lor a devenit depozit de arme și trezorerie. Clădirea are o criptă boltită care în prezent este un restaurant.

Catedrala Sf. Michael
Catedrala Sf. Michael

Catedrala Sf. Michael este o altă clădire ce datează din secolul al XIV-lea, construită în stil gotic, o clădire emblematică cu un turn de 92 de metri, unul dintre cele mai înalte din Anglia, care în al doilea război mondial a fost distrusă, din aceasta rămânând doar turnul, mormântul fondatorului și un perete exterior, în jurul cărora care s-a construit o clădire nouă, mai modernistă. Celelalte două turnuri care se înalță spre cer sunt al turlei Greyfriars, care a fost o mănăstire franciscană la origine, dărâmată în al doilea război mondial, din clădirea originala doar turnul rămânând în picioare. Al treilea turn este cel al unei biserici medievale din secolul al XII-lea de 72 de metri, restaurată în 1854 și păstrată până azi aproape la fel.

Citește și:  Africa de Sud : Țări de vizitat
Muzeul și Galeriile de Artă Herbert din Coventry
Muzeul și Galeriile de Artă Herbert din Coventry

Muzeul și Galeriile de Artă Herbert din Coventry au fost construite în memoria fondatorului său care a donat 200.000 lire pentru începutul lucrărilor, cei 500 mp de tavan din sticlă fiind unici ca arhitectură în oraș, în rest existând spații pentru expoziții și evenimente, studiouri media și audio profesionale. Un Muzeu al Poliției expune chiar în sediul poliției istoria acestei instituții și dovezi ale activității acesteia, iar vizitarea se face doar pe bază de programare.

Teatrul Criterion
Teatrul Criterion

Teatrele Criterion și Belgrade, galeriile Warwich de artă, stadioanele Ricoh, Butts Park și Brandon, stadioane moderne cu facilități pentru practicarea sportului și clubul de rugbi Ivor Preece Field întregesc imaginea orașului modern, alături de Parcul Ryton Pools Country cu cei 100 acri de spațiu verde oferit pentru picnic, sport sau pentru observarea libelulelor și a păsărilor.

Baddesley Clinton este un conac pitoresc medieval cu grădină și lac, din secolul al XV-lea care a fost casa familiei de aristocrați englezi Ferrers pentru 500 ani, datând din epoca elisabetană. De asemenea se pot vizita zidurile orașului vechi, atât cât au mai rămas din ele, alături de Vechea Școală de Gramatică, dar care momentan nu sunt bine întreținute și necesită restaurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.