Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democrată Coreeană, este un stat în partea de nord a  peninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China și Rusia, în partea de sud întinzându-și granițele până la Coreea de Sud.

Phenian
Phenian

Capitala sa Phenian are câteva obiective turistice care merită să fie vizitate, iar muntele Paekdusan oferă cea mai frumoasă privelişte din Coreea de Nord. Din punct de vedere istoric, orașul Phenian a reprezentat o veche așezare disputată de Japonia și China. Importanța orașului a scăzut la începutul secolului al XVI – lea când a fost cucerit de japonezi și apoi distrus de manciurieni în timpul războiului survenit la începutul secolului al XVII – lea. Phenian a înflorit puternic după războiul coreean fiind dezvoltat prin construcția bulevardelor largi și clădirilor monolite. Cea mai impunătoare clădire a orașului este hotelul Ryugyong ce atinge o înălțime de 330 de metri. Alte clădiri ce merită văzute sunt Palatul Kumsusan al Soarelui, Arcul de Triumf, inspirat după construcția franceză și piața Kim II – sung.

Turiștii care doresc să viziteze Coreea de Nord li se recomandă apelarea la o agenție de turism. Accesul în țară se face prin intermediul vizei care poate fi acordată foarte ușor, cu mici excepții: americanii, sud – coreenii și jurnaliștii nu sunt foarte bine primți pe acest teritoriu.

Majoritatea obiectivelor turistice este reprezentată de monumentele închinate soldaţilor nord-coreeni, de monumentele închinate iubiţilor conducători şi Partidului Muncitorilor, precum şi de muzeele care au, aproape întotdeauna, legătură cu istoria poporului. Zona demilitarizată reprezintă una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Coreea de Nord, însă fotografierea este interzisă.

Citește și:  Despre Turcia, fermecătoarea țară de pe două continente

Tensiunea militară atinge cote incredibile. Cu toate acestea, turiștii pot face fotografii în micul sat numit Panmunjeom, aflat în interiorul zonei demilitarizate, un loc unic în lume, aflat la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi unde se află al treilea cel mai înalt catarg din lume, la capătul căruia flutură în vânt steagul nord-coreean.

cladirea Coreea de Nord

Turismul se desfăşoară în termenii dictaţi de către guvernul nord-coreean. Turiştii care aleg să viziteze Coreea de Nord vor avea parte de doi ghizi turistici personali. Cei care acceptă astfel de condiţii pot spune că ţara-vedetă a regiunii merită vizitată. Ajunși acolo, ghizii locali vor reţine paşaportul, ce va rămâne la ei, din motive de securitate, pe aproape toată durata vizitei.

Chollima
Chollima

Statuia Chollima din Phenian a fost inaugurată, ca multe alte edificii, cu ocazia aniversării a 49 de ani de viață a liderului Kim II Sung. Construcția este impresionantă măsurând 45 de metri, reprezentând un cal înaripat ce simbolizează renașterea spiritului coreean, după sfârșitul războiului cu Coreea de Sud.

Arcul de Triumf din Phenian este mărginit de străzi libere, unde traficul este aproape inexistent. Pe unele din fațetele arcului este înscris anul 1925, iar pe cealaltă anul 1945 reprezentând două decenii de luptă cu asupritorii japonezi. La baza acestuia se află grupuri de statui ce întruchipează 24 de eroi naționali. Construcția ămbină elemente arhitecturale specifice stilului roman, alături de influențe coreene și se găsește pe locul unde Kim II Sung s-a adresat conaționalilor săi, după eliberarea țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.