Dacă ești undeva în lume, e noapte și dorești să te distrezi pentru a profita din plin de călătorie sau, pur și simplu, nu ai somn, aici îți poți găsi inspirație pentru ceva de făcut care să fructifice timpul petrecut în acel loc.

Safari de noapte în Grădina Zoologică din Singapore

ATT-NSPrima grădina zoologică deschisă noaptea este cea din Singapore unde, la lumina reflectoarelor și datorită spațiilor deschise, se pot observa cele 900 de animale. Cu ajutorul unui autobuz special, cu ghid care străbate grădina, turiștii pot observa, noaptea, o parte dintre acestea sau se poate merge pe jos la cuiburile de lilieci, leoparzi și lei. Cei care sunt curioși pot sta toată noaptea la zoo, pentru a gusta din plin o asemenea ocazie.

Panorama orașului New York, văzută din Empire State Building, Statele Unite ale Americii

Night_view_from_empire_stateOrașul care niciodată nu doarme se poate privi de sus, de pe platforma-observator special construită. De la etajul 86, Manhatanul se așterne la picioarele privitorului. Observatorul este deschis până la ora 2 noaptea, așa că cei care vizitează orașul pot profita din plin de priveliște.

Călătoriile în amurg cu baloanele cu aer cald din Alburquerque, Mexic

Ballon-FestivalO experiență nemaipomenită sunt călătoriile cu baloanele cu aer cald, luminate în noapte, de la Festivalul Albuquerque’s International Balloon Fiesta, lansat în anul 1972 care atrage turiști entuziaști din toată lumea. Festivalul începe după apus, ține toată noaptea și culminează cu un foc de artificii la final. Priveliștea orașului, văzut de sus, noaptea, este o amintire memorabilă

Simfonia de lasere colorate de pe clădirile din Hong Kong

Hong+Kong-19La ora 8, în fiecare seară, în centrul orașului, adică în Central District, zgârie-norii sunt înveliți în lasere, neoane sclipicioase, lumini colorate care timp de 15 minute se schimbă, dansează și  fac un specatcol extravagant, văzut cel mai bine din zona Tsim Sha Tsui din Kowloon. Spectacolul este unic și nu trebuie pierdut.

Hrănirea hienelor la marginea orașului Harare din Etiopia

harar-hyena-manRitualul de hrănire al hienelor, unul dintre cele mai mai mari animale de pradă din Africa, noaptea, sub supravegherea unui ghid local, este un spectacol pentru cei curajoși. Se poate privi cum se hrănesc animalele sau poți participa la acțiunea în sine, dar trebuie să ai un mic bețișor de la omul hienelor, așa cum este numit dresorul lor. Europenii sunt mari amatori de o experiență ca aceasta.

Aurora boreală din Lapland, Finlanda

2013 © Christopher MartinLuminile Nordului numite și „aurora boreală” nu pot fi sesizate atât de bine decât după 24 de ore de întuneric total și asta se întâmplă în țările din nord, datorită nopților lungi și geroase. Micile particule sclipitoare se rotesc, se răsucesc sau se învârt, luminând întunericul și formând dârele aurorei. Imaginile și culorile aurorei se schimbă mereu în fața ochilor, iar senzațiile trăite aici sunt unice și incredibile.

Piața de noapte din cartierul Hutong Beijing, China

DSC_0102Datând de 800 de ani în Beijingul vechi, piața de noapte este situată într-un labirint de străzi, al orașului, greu de descifrat. Aici, toate produsele sunt expuse pe stradă, sunt frizerii ambulante și alte mii de produse se vând în dezordine. Ricșele traversează zona la fel ca și ziua, fără diferență. Celor cărora le place animația și viața de noapte, într-o zonă aglomerată, pot aprecia locul acesta.

Scufundările de noapte din Manta Rays, Hawaii, USA

hawaii__1_-1Celor cărora le plac scufundările nocturne pot experimenta în Manta Rays ceva unic, unde cu ajutorul torțelor luminoase se coboară în adâncuri, pentru a vedea planctonul ce oferă un spectacol neobișnuit. Odată cu mișcarea valurilor, poți observa și pisici de mare uriașe.

Citește și:  Rottnest - Australia: Orașe de vizitat

Gastronomie asiatică extremă în Piața Shilin din Taipei, Taiwan

StreetFood05Aici, se poate experimenta bucătăria asiatică, cea mai bună din lume, dar și cea mai trăznită. Se gătesc pe loc, pe stradă, feluri exotice pe care numai aici le poți găsi, cum ar fi supă groasă de iarbă de mare, ceai dulce solid de mestecat, frigărui de ouă fierte, chiftele înecăcioase și brânză de tofu puturoasă, un echivalent al brânzei franțuzești mirositoare.  Piața funcționează noaptea și ziua, fără întrerupere.

Cetatea Petra la lumina lumânărilor, Iordania

Petra-at-Night11Intrarea în vechiul oraș din deșertul roșu, marcată printr-o poarta monumentală, este luminată seara și mai ales noaptea, oferind un spectacolul grandios la care participanții sunt martorii unici ai momentului.

Orașul în flăcări, Lewes din Marea Britanie

13.Lewes-42-38556512-1680x1050Noaptea Bonfire care se sărbătorește în orășel face plăcere piromanilor. Locuitorii aprind focuri, torțe și alte materiale inflamabile toată noaptea, într-o procesiune continuă pe străzi. Sărbătoarea este închinată celor 17 protestanți care au fost arși pe rug în anul 1555 din ordinul papei. Și cum britanicii se pricep la distracții, toată petrecerea ține până în zori cu focuri și făclii.

Festivalul Lunii Pline din Hoi An’s, Vietnam

82101321Hoi An’s este festivalul lunii pline, care are loc în fiecare lună în a 14-a zi, când orașul este plin de lanterne, luminițe și candele. Râul Thu Bon este plin, de asemenea, cu bărci cu lanterne. Iluminatul stradal este oprit la final, spre ziuă se lansează lampioane aprinse pe cer.

Privitul stelelor din observatorul de pe muntele Mauna Kea din Hawai, Statele Unite ale Americii

Mauna_Kea_observatoryO colecție de telescoape ale observatoarelor de aici, situate pe cel mai înalt vârf al insulei oferă posibilitatea observărilor atât diurne, cât și nocturne. În afară de cercetători, pentru vizitatorii curioși și pasionați de astronomie se organizează un program de la ora 18 la 22, interval în care pot privi planete, stelele duble, clusterele globulare, galaxiile și supernovele.

Spionând animalele care se adapă lângă satul Etosia din Namibia

etosha-06-1Cel mai mare parc național din Namibia care înseamnă în limba locală „locul apei uscate” sau place of dry water, este o zonă excepțională unde apa se adună în găuri din rocă, create natural, la care vin animale din savană să se adape, noaptea, mai ales. Okaukuejo Camp este o oază unde se poate spiona în liniște de pe o platformă înaltă, special construită, animalele care beau apă și își trăiesc viața de noapte în sălbăticie, însoțite de ghizi locali.

Ceremonia hindusă Ganga Aarti din orașul Varanasi, India

52150main_gangotriO aglomerație specifică Indiei este ceremonia unde, noaptea, oamenii îmbrăcați în mult galben și alte culori tari, vopsiți pe față, sărbătoresc pe malurile unui râu, considerat sfânt – Gangele. Locul iluminat de torțe noaptea permite dansatorilor ritmici să danseze cu diferite suporturi pentru foc, în timp ce în  fluviu plutesc lumânări.

Coborâri pe pârtia de schi, noaptea cu torțele, în Franța

Grand-GenevaPentru cei cărora le place aventura și schiatul și doresc ceva excitant, se organizează coborâri cu torțele aprinse de pe pârtiile din Franța, în șir indian, noaptea. De jos, cei ce privesc se bucură de un spectacol fascinant văzând torțele care coboară în noapte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.