Pentru acest top al celor mai puternice animale salbatice din lume s-a tinut cont de calitatile extraordinare si exceptionale ale speciilor prezentate in articol. In acest sens cand spunem ,,animal puternic” ne referim la forta unui animal evaluata si comparata cu marimea acestuia. Un animal poate fi foarte mare si foarte puternic, dar si foarte mic si impresionant de puternic. In concluzie este vorba si despre puterea exceptionala pe care o poate avea un animal mic, apreciat fiind pentru calitatile sale uimitoare de a ridica, transporta sau trage corpuri mult mai grele decat greutatea sa corporala.

Cele mai puternice animale salbatice din lume:

Haliaeetus leucocephalus
Haliaeetus leucocephalus

Vulturul cu cap alb (Haliaeetus leucocephalus) este cea mai mare si mai puternica pasare din lume. Are anvergura aripilor de 2,5 m si capacitatea de a ridica cu ghearele robuste o prada ce are greutatea de 4 ori mai mare decat greutatea sa corporala. Un astfel de vultur poate fi remarcat foarte usor datorita penajului alb de pe cap si de la coada. Poate zbura fara sa se opreasca 300 km si plana la o altitudine de peste 3000 m. Are vederea de 3 ori mai buna decat cea a omului. Speranta de viata la vulturul cu cap alb este de aproximativ 20-30 de ani.

anaconda
anaconda

Anaconda este cel mai mare sarpe al Americii dar si cel mai mare si mai puternic sarpe din lume. Este considerat unul din cele mai puternice animale salbatice din lume deoarece are cea mai mare forta de constrictie din lume, care nu poate fi comparata cu nici a unui alt sarpe, ea fiind extraordinara. Desi ca lungime poate masura cat un piton reticulat (care este si el o specie foarte mare si un sarpe foarte lung), totusi anaconda va fi intotdeauna un sarpe de 3 ori mai greu.

Lacomia sa incredibila se explica si prin preferinta de a se adapta perfect in mediul verde al mlastinilor din padurile tropicale din America Centrala si de Sud unde gaseste plante si vietati din abundenta, pe care le pandeste cu rabdare pe trunchiurile copacilor sau in apropierea apelor. Anconda verde are greutatea cea mai mare dintre toate speciile de serpi, poate avea lungimea de 9 m si greutatea de aproximativ 250 kg.

Ursul Grizzly
Ursul Grizzly

Ursul Grizzly este fara indoiala unul din cele mai puternice animale salbatice din lume. Acest mamifer este cel mai mare carnivor terestru din lume, mai ales cand se ridica in doua labe, el poate ajunge la 3,5 m. Are o forta incredibila, poate ridica o greutate de 0,8 ori mai mare decat cea a corpului sau, respectiv de peste 500 kg. Ursul brun (Ursus arctos) are lungimea corpului de 2-3 m si greutatea de 100-1000 kg.

In comparatie cu acesta, ursul Grizzly din America de Nord este mai puternic, mai masiv si mai greoi, dar se aseamana ca stil de viata cu el, desi are capacitatea de a se catara mai mica. Astfel de ursi supravietuiesc intr-un habitat deschis, nu au siguranta unui adapost si astfel de multe ori au un comportament agresiv fata de oameni in dorinta de a se apara.

Ovibos moschatus
Ovibos moschatus

Boul moscat (Ovibos moschatus) este unul din cele mai puternice animale de pe planeta, poate transporta sau trage o greutate de 1,5 ori mai mare decat greutatea sa corporala, respectiv aproximativ 900 kg. Acest animal are corpul masiv, impresionant, cu lungimea de 1,9-2,3 m, greutatea de 200-410 kg si inaltimea la greaban de 1,1 m. Traieste in regiunile arctice din nordul Americii de Nord pana in Groenlanda. Speranta de viata la boul moscat este de aproximativ 20 de ani.

Panthera tigris
Panthera tigris

Tigrul (Panthera tigris) este un adevarat felid cu dungi transversale pe blana. In prezent este o specie in pericol de disparitie si unul din cele mai puternice animale salbatice din lume. Isi urmareste si ataca prada inainte de apusul soarelui, nu are obiceiul sa vaneze noaptea. Un exemplar adult are lungimea corpului de 1,4-2,8 m si greutatea de 100-300 kg. Un astfel de mamifer mananca pana la 40 kg de carne odata si poate ridica in colti o greutate de 2 ori mai mare decat greutatea sa corporala.

Citește și:  Secernosaurus, primul hadrozaur din America de Nord din Cretacicul superior
gorila
gorila

Gorila este cea mai mare specie din familia maimutelor superioare sau a primatelor. In aparenta este foarte periculoasa, are bratele lungi si groase, corpul solid si coltii mari, caracterele sale anatomice arata clar trecerea de la modul de viata arboricol la cel terestru. Gorila are musculatura puternic dezvoltata mai ales in regiunea umerilor, gatului si a cefei, ceea ce o face sa para impunatoare si fioroasa.

Este cea mai mare primata care traieste si astazi, dar si unul din cele mai puternice animale din lume. Un astfel de mamifer poate ridica o greutate de 10 ori mai mare decat greutatea sa corporala. Talia extraordinar de mare a unei gorile ne face sa credem acest lucru, mai ales ca cercetatorii au gasit exemplare izolate care aveau inaltimea de 2-2,3 m, greutatea de 250-350 kg si deschiderea bratelor mai mare de 1,8 m.

In padurile din centrul Africii traieste gorila vestica (Gorilla gorilla) care are inaltimea de 1,3-1,9 m si greutatea de cel mult 200 kg, iar in regiunile estice si centrale ale Africii apare gorila estica (Gorilla beringei) care are inaltimea de 1,3-1,9 m si greutatea de 68-210 kg.

elefantul african
elefantul african

Elefantul african este cea mai mare specie de elefanti din lume si unul din cele mai puternice animale salbatice din lume. Are denumirea stiintifica de Loxodonta africana si este numit si elefantul african de savana sau de tufis. Are lungimea corpului de 4-5 m si greutatea de 4-7 tone.

Celelalte doua specii de elefanti sunt mai mici, elefantul african de padure (Loxodonta cyclotis) are lungimea corpului de 3-4 m si greutatea de cel mult 3 tone, iar elefantul asiatic (Elephas maximus) are lungimea corpului de pana la 3,5 m si greutatea de 2-5 tone.

Intr-adevar elefantul african este cel mai puternic mamifer si animal terestru din lume, deoarece el are capacitatea de a transporta greutatea maxima de 9 tone. Mai mult decat atat elefantii traiesc aproximativ 60 de ani, deci mai mult decat orice mamifer de pe pamant, desigur nu luam in calcul si omul.

Furnica taietor de frunze Atta
Furnica taietor de frunze Atta

Furnica taietor de frunze Atta este o mare lucratoare si una din cele mai puternice animale salbatice din lume. Poate parea greu de crezut, insa aceasta furnica are falcile foarte puternice, poate sa care cu ele frunze care au o greutate de 50 de ori mai mare decat greutatea ei corporala.

Ce inseamna aceasta? Este acelasi lucru cu un om care ar ridica in dinti un camion, incredibil nu-i asa? Aceasta furnica cara tot timpul frunze, le taie si le mesteca pana ce le transforma intr-o pasta si apoi le utilizeaza la fertilizarea straturilor de fungus, pentru a-si asigura aceasta hrana, singura pe care o are.

Oryctes nasicornis
Oryctes nasicornis

Gandacul rinocer (Oryctes nasicornis) este cel mai puternic gandac din lume si una din cele mai mari specii de gandaci de pe Pamant. Traieste in Asia si are capacitatea de a ridica o greutate de 850 ori mai mare decat greutatea sa corporala. Populatia asiatica folosesc acesti gandaci ca animale de companie. Numele de gandacul rinocer se refera la cornul din partea anterioara a corpului, care se aseamana cu cel al unui rinocer.

gandacul de balegar
gandacul de balegar

Gandacul de balegar este o specie care se hraneste exclusiv cu balegar. Se foloseste de picioarele din fata si de mandibule pentru a rupe bucati de balegar, le colecteaza in asa fel incat reuseste sa formeze niste bile sferice pe care apoi le deplaseaza pe sol prin rostogolire spre cuibul sau. Interesant este modul lor de a se misca inainte de a porni spre cuib, pur si simplu par ,,a dansa” in jurul bilei de balegar, dar in realitate ei doar se orienteaza dupa Calea Lactee, studiaza cerul pentru a descoperi ,,coordonatele” pozitiei lor.

Gandacul de balegar este considerat cea mai puternica insecta din lume si unul din cele mai puternice animale salbatice de pe planeta avand in vedere faptul ca are greutatea corpului mica insa, poate trage dupa el o greutate de 1141 ori mai mare decat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.