Află dimensiunile bagajelor de mână pe care ai voie să le iei cu tine în avion!

Dimensiunile bagajelor de mână acceptate la bordul avioanelor deținute de companiile aeriene Low Cost care activează în România variază de la caz la caz. Din acest motiv, ți-am pregătit mai jos condițiile companiilor Wizz Air, Blue Air și Ryanair cu privire la bagajele de mână permise: dimensiuni, costuri și eventualele taxe pe care va trebui să le plătești dacă nu te încadrezi în cerințele standard.

Dimensiuni bagaje de mână – Wizz Air

dimensiuni bagaj de mana wizzair

Această companie vă oferă posibilitatea de a lua în cabină două tipuri de bagaje, dintre care unul este gratuit, iar cel de-al doilea este contra cost. Bagajele de mână ale călătorilor Wizz Air trebuie să se încadreze în aceste dimensiuni:

În ambele cazuri, greutatea maximă a bagajului este de 10kg.

Pentru a putea transporta un bagaj mare de mână veți plăti online 10 Euro pentru zborurile care sunt mai scurte de 2 ore și 40 de minute, respectiv 18 Euro pentru zborurile mai lungi de atât sau o taxă de 35 de Euro dacă alegeți această variantă în Aeroport, indiferent de durata zborului.

În plus, puteți avea la dvs. o haină sau o pătură, un telefon mobil și un material de citiat pe durata zborului. Persoanele cu dizabilități fizice pot avea și o pereche de cârje, iar persoanele care însoțesc copii care nu au împlinit vârsta de 2 ani pot transporta și mâncare pentru micuți, un cărucior pliant sau un leagăn mic.

Vezi aici care sunt cele mai bune bagaje de mână acceptate la Wizz Air!

Dimensiuni bagaje de mână – Blue Airdimensiuni bagaj de mana blu air

Dimensiunile impuse de Blue Air în cazul bagajelor de mână ale călătorilor sunt următoarele: maxim 55 x 40 x 20 cm. Dacă roțile, mânerele sau buzunarele exterioare ale bagajului cauzează depășirea acestor dimensiuni, bagajul dvs. nu va fi acceptat!

Greutatea maximă a bagajului de mână la Blue Air este de 10kg.

Dacă bagajul tău nu se încadrează în aceste dimensiuni, pentru a-l transporta în regim de urgență la cală va trebui să scoți din buzunar și să achiți o taxă de 65 de Euro.

Dimensiuni bagaje de mână – Ryan Air

dimensiuni bagaj de mana ryanair

La bordul aeronavelor Ryanair aveți posibilitatea de a lua două bagaje cu dvs. fără nici un cost suplimentar, și anume:

Bagajul de mână trebuie să aibă cel mult 10kg și trebuie să încapă cu ușurință în compartimentul de bagaje de deasupra scaunlui, iar geanta mică trebuie să încapă sub scaunul călătorului. În caz că aceste indicații nu sunt respectate, călătorul va fi somat să plătească o taxă de 50 de Euro la poarta de îmbarcare.

Geanta mică poate fi considerată și o geantă de cel mult 5kg, în cazul persoanelor care transportă în brațe un copil (fără loc) mai mic de 23 de luni.

Obiecte permise în bagajul de mână

obiecte permise bagaj de mana

Meționăm câteva dintre cele mai comune obiecte permise la bordul avioanelor deținute de cele 3 companii Low Cost care activează în România:

 • lichide non-imflamabile (în recipiente de maximum 100ml, dar care să nu depășească în total 1000ml)
 • medicamente (cele mai mari de 100ml trebuie justificate cu rețetă medicală)
 • pastă de dinți și apă de gură
 • cosmetice
 • alcool și alte lichide cumpărate din duty-free
 • țigări (maximum 10/20 de pachete)
 • alimente
 • clești de unghii
 • placă de îndreptat părul, uscătoare și ondulatoare
 • pile de hârtie
 • flori
 • pantofi cu tocuri
 • minge de bowling
 • laptop
 • aparate foto/video și accesorii (fără muchii ascuțite)
 • DVD-Player, MP3, walkman etc.

Printre obiectele interzise enumerăm: lamele de ras cu cap detașabil, obiectele ascuțite în general, unelte universale, umbrele, majoritatea instrumentelor muzicale, alcool și alte băuturi decât cele cumpărate din duty-free etc.

Pentru a vă asigura că nu veți avea nici un fel de problemă, consultați politica companiei cu care aveți de gând să zburați și regulile impus de Poliția de Frontieră a ambelor țări (plecare și sosire).

Nu rata promoțiile de astăzi la gențile acceptate ca bagaj de mână în avion!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ