Rafinații dulciurilor și pasionații călătoriilor se pot bucura, în același timp, de beneficiile amândurora. Străzile Spaniei, Germaniei și Cehiei se golesc atunci când pasionații deliciilor negre, albe și maro întâmpină un semeț muzeu al ciocolatei. Cu exponatele protejate la o temperatură rece, turiștilor nu le rămâne decât să admire sau să cumpere cea mai dulce formă de artă.

Așadar, pentru cei care ciocolata nu este un simplu bun de consum,  am întocmit o lisă cu cele mai faimoase muzee din lume:

Muzeul de Ciocolată din Koln, Germania

destinațiieuropene.ro
destinațiieuropene.ro

Muzeul cicolatei a fost deschis de Hans Imhoff, la 31 octombrie 1993. Exponatele arată întreaga istorie a ciocolatei, de la începuturile sale din perioada mayașilor, aztecilor și olmecs-ilor, la produse contemporane și metode de producție. Situat pe malul râului, el relatează 3000 de ani de istorie de producție a preparatelor din ciocolată. Aici, se află și o fântână unde râuri de ciocolată curg precum lava, iar trufele decorează baza acesteia.

Printre exponatele valoroase se află, în miniatură, obiecte din porțelan ale secolelor al XVIII – lea și al XIX – lea, boluri de argint și vase de băut ciocolată. Muzeul mai afișează mașini istorice și matrițe pentru prelucrarea ciocolatei în forme diferite. La intrarea în muzeu, se află un magazin cu o gamă largă de produse din ciocolată și praline.

Muzeul „Secretele Ciocolatei” din Franța

destinatii europene.ro
destinatii europene.ro

Muzeul „Secretele Ciocolatei” se află în apropiere de Strasbourg, în zona Illkirch, rue du Peage. Este amplasat într-o clădire modernă având 800 de metri pătrați dedicați dulcelor exponate. În muzeu sunt foarte multe panouri despre influența ciocolatei asupra organismului, compoziția ei, sisteme interactive ce prezintă procesul tehnologic al modalităților de obținere a produselor de ciocolată.

Muzeul dispune și de un laborator unde se face demonstrații de obținere a ciocolatei artizanale. Nicio grijă, toți ai încăperii se pot bucura de gustul produsului. Salonul de ceai al muzeului și buticul sunt alte arii dedicate răsfățului cu ciocolată.

Fabrica de cicolată „Phillip Island”, Canada

destinatiieuropene.ro
destinatiieuropene.ro

Muzeul canadian este cunoscut pentru operele de artă dulci pe care le expune. Un tablou uriaș, construit din bomboane de ciocolată, un întreg oraș, precum și o replică a sculpturii lui David sunt atracțiile acestuia. Mii de vizitatori, anual, îi trec pragul, bucurându-se de ingenioziatea și rafinamentul modelelor și materialelor de modelat.

Muzeul de ciocolată „Choco – Story” din Bruges, Belgia

consiliervacante.ro
consiliervacante.ro

Muzeul de ciocolată din Bruges prezintă istoria producerii și consumului de ciocolată din timpurile aztece, până în prezent. Turiștii pot vedea procesul de transformare al pudrei de cacao în ciocolată sau pot citi lucrări despre procesele prin care aceasta trece. De asemenea, turiștii pot viziona un film despre istoria ei sau pot asista direct la o demonstrație ce ține o jumătate de oră, cu privire la modul în care se fac bomboanele.

Muzeul „Museu de la Xocolata” din Barcelona, Spania

destinatiieuropene.ro
destinatiieuropene.ro

Muzeul de Ciocolată din Barcelona este primul de acest fel din regiunea Catalonia. Vizitatorii pot observa o serie întreagă de exponate din ciocolată sau obiecte care au ajutat și ajută la fabricarea acesteia, semințe ale arborelui tropical de cacao, statuete și machete ale unor clădiri celebre. Printre acestea, se numără o statuie a lui Don Quijote, a gorilei albe din Grădina Zoologică din Barcelona și replici ale clădirilor construite de arhitectul Antoni Gaudi.

Muzeul Ciocolatei din Saint Stephen, Canada

destinatiieuropene.ro
destinatiieuropene.ro

Muzeul canadian este dedicat fraților Ganong, ciocolatieri renumiți care au introdus, pentru prima dată, bine-cunoscuta formă de inimă a cutiilor de bomboane. Muzeul este un întreg repertoriu al fabricării dulcei ciocolate. Turiștii pot asista la câteva demonstrații de prelucrare a acesteia și, la final, îi pot aprecia textura și gustul, servind din proaspăta delicatesă.

Muzeul de ciocolată „Nestle” din Mexico City, Mexic

toxel.ro
toxel.ro

Muzeul de cicolată „Nestle” se bucură de atenția publicului nu doar pentru ceea ce găzduiește, ci și pentru aspectul de origami pe care clădirea îl afișează. Criticii și pasionații se pot bucura, în același timp, de o savoare dulce, locală și pot admira ingeniozitatea unui design exterior inedit.

Muzeul Ciocolatei din Jeju, Coreea de Sud

destinatiieuropene.ro
destinatiieuropene.ro

Muzeul Ciocolatei din Seogwipo, Jeju este cel de-al doilea muzeu din lume ca mărime, dedicat ciocolatei, primul fiind cel din Koln, Germania. Este construit din roci vulcanice, oferindu-i un aspect de castel medieval care se integrează perfect în împrejurimile naturale. Curtea din față măsoară 5000 de metri pătrați, împrejmuită de un gard din pietre dure, oferind trecătorilor o priveliște minunată grădinii din fața muzeului.

La intrarea în muzeu, exitsă o statuie de cacao ce întâmpină vizitatorii. El dispune de 3 etaje și găzduiește o galerie, un teatru, o cafenea, un atelier și un magazin de ciocolată. Cele mai frumoase exponate se află în galerie, iar în atelier este prezentat procesul de producere a diferitelor delicii. Ciocolata poate fi degustată, vizitatorii având posibilitatea să achiziționeze o mulțime de sortimente. Muzeul din Seogwipo se deschide, de obicei la 10 a.m și se închide la 6 p.m.. Prețul intrării este de aproximativ 15 lei, 4000 de won, iar pentru cei trecuți de vârsta de 65 de ani, intrarea este liberă.

Muzeul  de ciocolată „Choco Story” din Praga

destinatiieuropene.ro
destinatiieuropene.ro

Muzeul se află în centrul orașului vechi, în apropiere de stația de metrou Mustek. Vizitatorii lui au posibilitatea să urmărească o video proiecție a evoluției ciocolatei care evidențiază cum s-a inventat preparatul, cum a ajuns în Europa, cine a luat prima oară contact cu boabele de cacao, procesul lor de fabricație și multe alte segmente de poveste interesante, despre modul  în care cicocolata  a ajuns un bun de consum îndrăgit de toată lumea.

În muzeu, se intră dintr-o parte a clădirii care găzduiește și magazinul de prezentare. Aici, sunt expuse diverse forme de ciocolată și sortimente: case, telefoane, bocanci, iepuri, praline și multe altele. Tot în cadrul magazinului, sunt expuse spre vânzare căni pentru savurarea unei băuturi calde de…ciocolată, desigur.

Așadar, cei care pornesc să viziteze una dintre țările enumerate mai sus, se pot bucura și de câteva momente intime cu cel mai dulce desert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.