Cu toţii ne dorim să fim în două locuri în acelaşi timp sau să scăpăm de bagaje ori de verificările de la aeroport atunci când mergem în altă ţară. Ei bine, descoperimlumeaimpreuna.ro le recomandă aventurierilor un salt cu tiroliana din Portugalia şi până în Spania. Limitezero oferă vizitatorilor o experienţă unică, de neuitat, prin care trec pe deasupra râului Guadiana din Spania în Portugalia.

Aceasta este prima graniţă „fermoar” transfrontalieră din lume, o tiroliană care face trecerea între cele două ţări în câteva minute. Spania şi Portugalia pot fi traversate în cel mai scurt timp posibil, pentru că trecerea nu se face doar în viteză, ci şi în timp. De-a lungul celor 720 de metri ce unesc cele două țări, utilizatorii tirolienei traversează râul la viteze cuprinse între 70 și 80 de kilometri pe oră. Turiştii zboară literalmente în timp, datorită diferenței de fus orar dintre cele două țări.

spain (2)
www.limitezero.com

Condiții și siguranță pentru călătoria dintre cele două ţări

Utilizatorii sunt transportaţi în grupuri de până la 8 persoane cu o maşină 4 × 4. La platforma de plecare, aceştia sunt echipaţi cu costume şi cu căști de protecţie. După călătoria cu tiroliana, când se ajunge în Portugalia, turiştii curajoşi trebuie să meargă pentru aproximativ 5 minute pentru a ajunge la debarcaderul din Alcoutim unde un feribot îi aşteaptă pentru trecerea de întoarcere peste râu și înapoi în Spania. Acest serviciu de transport pe apă este inclus în prețul biletului. Cei ajunşi în Alcoutim se pot bucura de frumuseţile de aici, pentru că nu există nicio limită de timp pentru a vizita cealaltă parte.
Turiştii care aleg să facă acest salt cu tiroliana peste graniţă ar trebui să îşi rezerve 40 de minute pentru această experiență. Vârsta minimă (stabilită prin lege) pentru utilizarea tirolienei este de 14 de ani. Linia este recomandată pentru persoanele cu o greutate între 25 kg și 110 kg. Limitezero își rezervă dreptul de a modifica aceste limite în funcție de condițiile meteorologice.

www.limitezero.com
www.limitezero.com

Frumuseţile dintre Andalusia şi Algarve

Apele râului Guadiana cuprind o frontieră naturală ce desparte Spania și Portugalia. Aici se regăsesc peisaje și obiceiuri culturale uimitoare. Peisajul este virgin, populat neregulat de stejari și măslini. Această regiune a frontierei a fost o rută care, în timpurile trecute, a fost folosită pentru contrabandă. Astăzi, regiunea are o gastronomie bogată care amestecă în reţetele sale mirosurile și aromele de pe ambele maluri ale râului.
Satele din Alcoutim și Sanlúcar de Guadiana, separate de apele unui râu mare – un punct de referință din trecutul turbulent, de cele două țări, ocupă o poziție strategică, de apărare, în ambele. Aproape identice în eleganţa lor, casele sunt văruite pe din afară cu alb, motiv pentru care este foarte greu de crezut că aparțin unor țări diferite.
Alcoutim are o istorie lungă, dominată de arabi, romani şi greci. Pe dealul Santa Barbara, se află Velho Castelo de Alcoutim, ce datează din secolul al IX-lea, din care au mai rămas doar nişte ruine goale. Un alt obiectiv turistic, Castelo Novo, construit în secolul al XVI-lea, se ridică din creasta cea mai înaltă a satului. Pe Ribeira de Cadavais există o plajă lângă râu, un loc perfect pentru baie, bronzat şi soare, care are şi calificativul de steag albastru. Există, de asemenea, o varietate de baruri și restaurante unde se poate lua masa.
spainCealaltă graniţă a tirolienei Limitezero, Sanlúcar, este un sat pitoresc cu o lumină specială emanată de casele sale, văruite în alb ca laptele. Aici, turiştii pot hoinării prin labirintul complex de străzi, pot merge să viziteze morile de vânt vechi și Biserica Nuestra Señora de las Flores, construită pe cea mai înaltă parte a satului. Portul este plin de activitate, zilnic și are, de asemenea, o plajă lângă râu unde se pot face diverse activităţi şi picnicuri cu familia.

Citește și:  Destinatii de vacanta pentru 8 martie in Romania
www.limitezero.com
www.limitezero.com

Un obiectiv notabil este Castillo de San Marco care datează din secolul al XVII-lea. Acest castele cu vedere la sat este un loc ideal pentru a contempla la splendoarea satului și zona periferică. Aici, există mai multe baruri şi restaurante care servesc preparate tipice din această regiune.

Pentru pietoni și bicicliști există potecile naturale Guadiana care sunt foarte aproape de drumul Guadiana, care rulează de-a lungul fostei linii de cale ferată, care se utilizau pentru a transporta mangan de la minele de la portul La Laja. De asemenea, aici sunt disponibile plimbări cu barca şi de pescuit.

www.limitezero.com
www.limitezero.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.