Egipt este o tara situata in nordul continentului African, facand legatura dintre acesta si Orientul Mijlociu. In partea de nord este delimitat de Marea Mediterana, in est de granita cu Israelul si de iesirea la Marea Rosie, avand contact si cu Iordania sau Arabia Saudita, in sud se invecineaza cu Sudan iar la vest cu Libia. Adesea, Egiptul este impartit in doua parti, Egiptul de sus in partea de sud a tarii si Egiptul de jos in partea de nord. Aceasta divizare este facuta pe baza cursului fluviului Nil, din sud in nord, varsandu-se in Marea Mediterana. Fara existenta fluviului Nil, Egiptul ar fi fost o tara formata doar din desert. Cu peste 84 de milioane de locuitori, Egiptul este una dintre cele mai populate tari din Africa si pe locul 120 in lume.

panorama Egipt

Primele forme ale activitatii umane in Egipt dateaza inca din anul 8000 i.e.n. Primul regat al Egiptului a fost fondat in anul 3200 i.e.n. de catre regele Menes si a durat aproximativ trei milenii, aflandu-se sub conducerea mai multor dinastii care s-au remarcat prin faraoni ca Tutmes sau Ramses. Au urmat perioade in care Egiptul a fost sub dominarea persanilor, imperiului lui Alexandru cel Mare, Imperiului Roman si mai apoi sub dominarea lumii arabe. In 1922, prin interventia Marii Britanii, Egiptul isi castiga independenta, iar in 1953 devine republica.

Piramida lui Keops
Piramida lui Keops

Principala atractie turistica a Egiptului, si probabil simbolul acestei tari, sunt piramidele egiptene. Piramidele din Gizeh, in special Piramida lui Keops, reprezinta una dintre cele sapte minuni ale lumii antice si singura care s-a pastrat pana in ziua de astazi. Scopul crearii acestor piramide era acela de a crea un loc unde sa fie ingropati regii, pentru a le usura trecerea in lumea de apoi. La construirea piramidelor participau intre 20.000 si 30.000 de oameni si dupa cum reda istoria egipteana, aceste constructie puteau fi facute doar cu ajutorul celui mai important zeu egiptean, Ra sau Zeul Soarelui, cum mai este cunoscut.

Citește și:  Muntenegru : Țări de vizitat
Cairo
Cairo

Cairo este capitala Egiptului si este cel mai mare oras atat din Egipt cat si din Africa. Cu o populatie de peste opt milioane de locuitori, Cairo este unul dintre cele mai mari orase din lume. Cele mai importante atractii turistice oferite de capitala Egiptului sunt: Platoul Giza cu Piramidele Gizeh si Sphinxul, Piata Tahrir, Muzeul Egiptean, Turnul din Cairo, Vechiul Cairo, Orasul islamic, Moscheea Ibn Tulun, Moscheea Sultanului Hassan, Moscheea Al-Azhar si Muzeul Qalawun.

Cele opt obiective ale Egiptului care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO sunt: Teba si necropolele sale, Centrul istoric din Cairo, Piramidele din Gizeh si orasul antic Memphis, Vestigiile paleocrestine de la Abu Mena, Monumentele de la Abu Simbel si Philae, Manastirea Sf. Ecaterina de pe Muntele Sinai si Valea Balenelor sau Wadi Al-Hitan.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.