El Salvador –intitulat și „Salvatorul” este cel mai mic stat din America Centrală, dar merită explorat cu atenție. Turiștii noi sunt impresionaţi frecvent de acest decor vulcanic şi sunt rapid prinşi de căldura locuitorilor săi simpli. El Salvador abundă în atracții turistice, cele mai importante dintre acestea fiind parcul naţional Cerro Verdeand El Imposibile, laolaltă cu lacurile de crater Ilopango şi Coatepeque.

Coasta pacifiică dispune de plaje remarcabile. Zona litorală este un contxt propice pentru surferi, în timp ce resorturile de pe Costa del Sol se găsesc la doar 90 de minute de mers cu maşina din capitală. El Salvador oferă de asemenea situri arheologice interesante, moştenire a civilizaţiei antice Maya, iar Ruta de Las Flores se întinde de-a lungul ţării prin cele mai pitoreşti localităţi şi oraşe comerciale.

Steag El Salvador

Chiar dacă războiul civil şi succesiunea de dezastre naturale au devastat El Salvador, ţara şi-a revenit cu repeziciune. Turismul a fost o prioritate a guvernului. Noi iniţiative includ un complex de golf şi de pescuit în Usultan, un resort de aventură în munţii din Chalatenango şi un port de agrement în La Libertad. El Salvador încă are o reputaţie de ţară în care violenţa atinge cote alarmante, însă adevărul este că populaţia acestui mic stat mezo-american a avut mult mai mult de suferit decât turiştii.

În 2012, un armistiţiu semnat între bandele crimale ale ţării a reuşit să reducă violenţele cu aproximativ 60%. În timp ce infracţiunile rămân o problemă, poliţia naţională civilă are în general o reputaţie bună, iar securitatea turiştilor au fost substanţial îmbunătăţită. Recesiunea globală a lăsat semne adânci în economia țării, dar recentele reforme sociale au reuşit să atenueze dificultăţile întâmpinate de oameni.

Citește și:  Monumentul de la Termopile

imagine din El Salvador

Industria turismului se adaptează rapid la situaţia economică mondială. Plantaţiile de cafea își invită turiştii pentru a le vizita, pentru a mânca şi bea, a se caza şi a munci alături de localnici. Resorturile de pe plajă s-au transformat în mici staţiuni de tip boutique, oferind servicii mai bune, apelând la un target turistic din ce în ce mai rafinat – iar preţurile au rămas aproximativ aceleaşi, cu un mai mic impact ecologic.

Țara rămâne una dintre cele mai avansate în regiune din punct de vedere al infrastructurii şi al standardelor de viaţă, iar antreprenorii şi oficialităţile se simt nevoite să adopte strategii care să scoată în evidenţă valorile reale ale minunilor naturale găsite în El Salvador, încercând să dezvolte eco-turismul, pentru a mări popularitatea parcurilor naţionale. Hotelurile cu servicii complete se multiplică, multe dintre ele folosindu-se de avantajul natural oferit de izvoarele termale, în timp ce La Libertad a pus El Salvador pe harta surfingului mondial, activitate populară în special în America de Nord.

Chiar şi războiul civil s-a dovedit a fi o adevărată atracţie turistică, cu mulţi dintre vizitatori dorind să afle mai multe despre conflictul ce a divizat ţara în două pentru atât de mult timp. El Salvador poate că mai are multe de realizat până să reprezinte o destinaţie completă, însă semnele renaşterii sale înfloritoare sunt vizibile şi acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.