Compus din șapte emirate, statul Emiratele Arabe Unite se învecinează cu Oman și cu Arabia Saudită. Sistemul juridic adoptat este bazat pe Constituția din 1971, fără alegeri și partide politice.

Cele șapte emirate de coastă au fost considerate de drept ale Regatului Unit, printr-un tratat din secolul al XIX-lea, pentru apărarea teritoriului și organizarea afacerilor externe. La 2 decembrie 1971, după ce emiratele și-au câștigat independența s-au unit formând Emiratele Arabe Unite.

steag EAU

În anul 1820, Regatul Unit a semnat primul tratat de pace cu șeicii triburilor din regiune, pentru a pune capăt actelor de piraterie. Dar pentru că tratatul impunea un nou protectorat britanic, seria de atacuri maritime a continuat. Din mai 1853 Regatul Unit s-a mai ocupat de protecția teritoriului, iar în martie 1892 a fost semnat acordul exclusiv ce garanta monopolul asupra comerțului și a exploatărilor pentru britanci. Numele pe care l-au primit emiratele în această perioadă era Micul Tregua.

Statul este caracterizat de opulență fiind gazda celei mai înalte clădiri din lume. Turismul reprezintǎ o ramurǎ  importantǎ a economiei. În Dubai, al doilea stat ca mǎrime din EAU dupǎ Abu Dhabi, veniturile din extracția de petrol reprezintǎ doar 3% din PIB, restul fiind obținute din turism. Dubaiul este considerat  capitala cumpǎrǎturilor din Orientul Mijlociu. Aceasta este principalul motiv pentru care turiștii din Orientul Mijlociu si Europa preferǎ Dubaiul.

Dubai
Dubai

Turismul cultural cade pe locul doi, multe din aspectele culturale ale lumii arabe fiind puse în umbrǎ.

Cei care doresc să viziteze EAU nu trebuie să rateze cea mai înaltă clădire, Burj Khalifa, cu o înălțime de 829,84 de metri. Turiștii se pot bucura de o ședere în Burj Khalifa unde sunt comasate toate – hoteluri de lux, un mall, chiar și un lac, iar priveliștea de sus este impresionantă. Fântâna din Dubai este situată în lacul de la Burj Khalifa ce se întinde pe aproximatic 30 de acri. Apa ajunge până la 30 de metri înălțime, iar priveliștea este spectaculoasă, mai ales atunci când show-ul fântânii se combină cu luminile muzica , uneori și focul.

Citește și:  Riga, art noveau și pisici cu coada ridicată
Burj Khalifa
Burj Khalifa

Muzeul Dubai, situat în faimoasa fortăreață Al Fahidi reprezintă primul obiectiv turistic ce trebuie vizitat în Dubai, aflându-se în mijlocul orașului. Colecțiile sale bogate includ nu doar artefacte din istoria Emiratelor Arabe, dar și obiecte adunate din toată lumea: arme, instrumente muzicale, hărți.

Sheikh Zayed
Sheikh Zayed

Moscheea Sheikh Zayed, din Abu Dhabi este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite. Ea poate găzdui aproximativ 40.000 de oameni. Toti turiștii trebuie să citească regulile, să se îmbrace corespunzator și să aibă un comportament adecvat. Parcul acvatic Wild Wadi reprezintă o atracție pentru întreaga familie. Acolo turiștii pot regăsi tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surf.

Pentru iubitorii de peisaje, Jebel Hafeet este un munte situat in apropiere de Al Ain ce atrage turiștii datorită înaltimii sale și a priveliștii superbe asupra orașului. Aceștia se pot bucura, de asemenea, de o baie fierbinte într-o piscină sau jacuzzi, cu apă minerală, la Green Mubazarrah. Drumul până acolo este foarte bun și adesea este folosit și de către profesioniștii și entuziaștii ciclismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.