O călătorie în orașul Florența este o experiență memorabilă, prin care te îmbogățești cultural, emoțional și intelectual, într-o atmosferă romantică, cum doar Italia știe să ofere. Florența dăruiește vizitatorilor săi oportunitatea de a descoperi comorile artei renascentiste, fresce, sculpturi, biserici, palate și alte monumente, unele dintre cele mai bogate și mai cunoscute din întreaga lume. Artiști precum Dante, Michelangelo, Galileo, Machiavelli sunt câteva personalități de renume care au participat la formarea personalității acestui oraș de o frumusețe rară. Din punct de vedere politic, economic și cultural, Florența a fost cel mai important oraș din Europa, timp de 250 de ani.

8

Locurile cele mai vizitate sunt concentrate în jurul zonei, între stația Santa Croce și râul Arno. Străzile laterale mici și pavate duc către centrul orașului, printre alei și curți interioare care creează senzația de labirint continuu plin de elemente decorative și farmec medieval.
Spiritul cultural al orașului te va surprinde la fiecare colț, creațiile marilor artiști apar la fiecare pas în toată splendoarea lor. Cel mai bun mod de a explora acest oraș captivant este printr-un tur de mers pe jos, în orașul vechi. Începând cu inima Florenței, în Piazza della Republica, la fiecare pas străbătut prin curțile învechite, prin aleile pavate și peste podurile spectaculoase, vei fi întâmpinat de capodopere ale erei renascentiste.

4Catedrala-simbol a orașului Florența

Prima atracție turistică a zonei este uimitoarea Catedrală Florența. A treia, cea mai mare biserică creștină ce domină orizontul din oraș, este împodobită de cupola lui Brunelleschi. Construcția sa a început în anul 1200 și a avut cea mai mare cupolă construită vreodată. În față, este baptisteriul medieval, locul unde fiecare florentin a fost botezat până în timpurile moderne. Cele două clădiri încorporează trecerea de la Evul Mediu la Renaștere prin decorațiunile lor. Operele de artă, originale, ale clădirii sunt în prezent adăpostite în Muzeul Lucrărilor Domului care se poate vizita la est de Catedrală. Pentru cei au simț de aventură, se poate escalada cupola Catedralei Florența sau se poate urca în Turnul Bell al lui Giotto pentru a vedea panorama orașului.

2

Galeria Uffizi și alte destinații din oraș

Imediat, pe partea opusă a pieței centrale, este situat cartierul medieval unde este Piazza della Signoria. Această piață găzduiește muzeul cu renume mondial, Galeria Uffizi. Piața, în afară de a fi un muzeu ce găzduiește operele de artă celebre, este, prin clădirea în sine, o operă de artă. Acestă galerie deține cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume, dar este, de asemenea, cel mai aglomerat muzeu din Italia, astfel este o idee bună să vă rezervați bilete înainte, pentru a evita cozile lungi. Uffizi deține mii de picturi medievale și moderne și multe sculpturi. La câteva sute de metri distanță, Santa Croce, cea mai bogată biserică din Florența, păstrează rămășițele oamenilor iluștri, cum ar fi Michelangelo, Enrico Fermi, Galileo Galilei și are și un memorial pentru Dante Alighieri.

9

Palatul Pitti, o galerie de artă impresionantă

Florența este un paradis pentru iubitorii de artă și își deschide porțile cu multă generozitate. Palatul Pitti este a doua galerie de talie mondială, după Luvru. Piatra rustică dă palatului un aer sever și puternic consolidat, prin seria de trei ori repetată a celor șapte deschideri de arc, ce amintesc de un apeduct roman. Arhitectura în stil roman a apelat la dragostea florentină pentru noul stil total antic. Acest design original a rezistat timpului: formula repetitivă a fațadei a fost continuată în timpul completărilor ulterioare care au urmat la palat.
Dar inima și sufletul Florenței se află în cele două colecții superbe de sculptură, Bargello și Muzeul Lucrările Domului. Ele conțin strălucitoarele, revoluționarele creații ale lui Donatello, Verrochio, Desiderio da Settignano, Michelangelo și foarte multe alte capodopere care creează un complex de artă unic în lume. Și, desigur, există Academia cu statuia David a lui Michelangelo, probabil cea mai cunoscută operă de artă, plus superba lucrare neterminată, a aceluiași pictor, Prizonierii și Sclavii, la mormântul Papei Iulius al II-lea.

6

Ce se mai poate vizita în Florența

Citește și:  Orașe din Europa văzute de sus (2)

În total, Florența are peste 80 de muzee, printre care se numără Clădirea Primăriei, Palazzo della Signoria (Palazzo Vecchio), o clădire minunată, cu camere magnifice și o colecție de artă de mare valoare. Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istoria Științei, Palazzo Davanzatti, Muzeul Stibbert, Villa La Petraia, Capela Medici, Muzeul Lucrărilor de la Santa Croce, Muzeul Mănăstirii Santa Maria Novella, Muzeul de Istorie Naturală La Specola, Grădina Bardini și Muzeul Horne sunt doar o parte dintre ele. Există, de asemenea, o colecție minunată de lucrări ale sculptorului modern, Marino Marini, într-un muzeu numit după numele său. Dacă sunteți interesat de fotografie, nu trebuie sa ratați colecția superbă a primilor fotografi, frații Alinari. Magnificul Strozzi Palazzo găzduiește multe exponate speciale și unice în lume.
Galleria dell’Accademia se mândrește cu operele lui Michelangelo care sunt încastrate în interiorul frescelor zidurilor din Basilica di Santa Croce.

7

Cumpărături și restaurante din oraș

De asemenea, vizavi de Galeria Uffizi, este poarta de acces a podului Ponte Vecchio care conține unele dintre cele mai luxoase magazine de bijutierii și de artefacte ale orașului. De pe pod, turiștii se bucură de priveliști minunate ale râului Arno, evocând istoria negustorilor de aur ce ajungeau aici cu barca, aducând bogății din Lumea Nouă în Florența. Dintre cele mai frumoase zone pentru plimbări de-a lungul râului Arno, sunt podurile ce îl traversează, legate cu străzi înguste, medievale în zona Santa Croce și în Oltr’Arno. Există, de asemenea, străzi comerciale superbe, cum ar fi Via Tornabuoni, Via del Parione și Via Maggio.
Cumpărătorii pot petrece o după-amiază rătăcind prin magazinele din Piazza Santo Spirito. Florența poate satisface nu numai iubitorii de artă, dar și iubitorii de cumpărături, genți și accesorii din piele, produse tipic locale și suvenire.
Pe pod sunt multe restaurante și aerul este mereu parfumat de mirosul preparatelor delicioase și al mirodeniilor. Bucătăria toscană aduce un omagiu prosperității regiunii. Gustați o bucată de pâine proaspătă dată prin ulei de măsline local și veți fi fermecați de gustul unic italian. Din păcate, multe dintre aceste restaurante din zona podului sunt comerciale și foarte scumpe, de aceea vă recomand restaurantele situate departe de centru, pe străzile laterale. Cele mai multe piețe de suvenire, cum ar fi piața de San Lorenzo, piața delle Pulci sau Mercato Nuovo, oferă comori și cadouri speciale, unice. Este o idee bună să nu vă opriți la prima tarabă. Deși comercianții nu prea scad prețul, încercați să negociați o mică reducere.

5

Zona opusă râului Arno, dincolo de Ponte, este, de asemenea, bogată în comori și minuni, dar s-ar putea să aveți nevoie de o zi întreagă pentru a explora toate locurile din Palatul Pitti și apoi puteți să va relaxați în Grădina Boboli. Vă puteți plimba către Piazzale Michelangelo, o parcare mare, pe un deal la sud de centrul orașului și pe urmă puteți urca mai sus, la Biserica San Miniato al Monte, o capodoperă elegantă a secolului al XI-lea, cu superbe sculpturi renascentiste. Atmosfera este înfrumusețată de cântecele călugărilor.
În cele din urmă, cel mai bun mod de a vă lua la revedere de la Florența ar putea fi o excursie, fie pe jos, fie cu autobuzul, pe Colli unde veți fi fermecați de priveliști superbe și peisaje romantice ale orașului, pornind de la Piazzale Michelangelo spre San Miniato al Monte, una dintre cele mai vechi biserici din Florența, sau către Forte di Belvedere. Panorama orașului este asemenea unui tablou pictat de un geniu al artei: frumoasele case cu acoperiș cu țigla roșie, râul strălucind de-a lungul podului vechi, Catedrala Duomo ce se înalță maiestuos către nori și turnul medieval; acest minunat peisaj este un simbol al frumuseții renascentiste.
Dacă toate aceste obiective turistice nu v-au convins de splendoarea orașului, atunci poate va fi suficient de convingător următorul ingredient: înghețata. Nicio excursie în Florența nu ar fi completă fără legendara înghețată locală, preparată cu ingrediente locale, după rețete vechi.

3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.