Unul dintre cele mai frumoase locuri din California, misterioase si interesante deopotriva, este Forest Lawn din Glendale, Statele Unite ale Americii. Administrat de Forest Lawn Memorial-Parks and Mortuaries, acest cimitir, desi nu poate fi asemanat cu Pere-Lachaise din Franta, are o importanta la fel de mare pentru statele americane. Nu intamplator am adus in discutie cimitirul Pere-Lachaise din Franta, ci mai degraba pentru ca acesta, ca si alte astfel de locuri din Europa, se concentreaza asupra mortii, arhitectura este de o asemenea factura, pe cand Forest Lawn celebreaza viata.

Forest Lawn1

Pe cat de straniu ar suna, cimitirul din Glendale este un loc plin de voiosie si culoare. Nu e de mirare ca, an de an, peste un milion de vizitatori vin aici sa recreeze. Scolari sau adulti, familii sau adolescenti, toti trec pe sub monumentala poarta de fier a cimitirul Forest Lawn din Glendale. Si nu pleaca la fel cum au venit: senzatia ca natura inseamna viata este mai intensa ca oricand. Curios sau nu, peste 30.000 de cupluri aleg sa se casatoreasca aici, in capelele din cimitir. Ronald Reagan si Jane Wyman sunt, poate, cele mai cunoscute persoane care au luat decizia sa se casatoreasca la Forest Lawn.

Capelele, The Little Church of Flowers, The Wee Kirk o’ the Heather si The Church of Recessional, sunt replici fidele ale unor biserici europene cunoscute. Pe langa aceste capele, Forest Lawn mai gazduieste si alte cladiri, poate la fel de impresionante prin arhitectura si semnificatia lor religioasa. Statui si alte elemente le reamintesc vizitatorilor ca se afla intr-un cimitir. Mai mult decat atat, cei care vin la Forest Lawn au sansa sa viziteze si un muzeu ce adaposteste colectii impresionante de opere de arta si nu numai.

Citește și:  Situl Imperiului Vijayanagara: Obiective turistice India - Vijayanagara

Forest Lawn11

Oricat de straniu ar parea, Forest Lawn este o proprietate privata. Fiind fondat in anul 1906 de un grup de afaceristi din San Francisco, domeniul, ce se intinde azi pe o suprafata totala de 121 hectare, respectiv 300 acri, a inceput sa capete notorietate odata cu preluarea conducerii, in anul 1917, de catre dr. Hubert Eaton. El si-a imaginat un loc in care moartea sa nu fie prezenta decat in cateva elemente arhitecturale, un loc in care natura sa primeasca rolul principal. Ceea ce s-a si intamplat: dr. Hubert Eaton a reusit sa creeze un loc superb, cimitirul-parc avand pajisti, fantani arteziene si alte zone de recreere.

Un numar mare de vizitatori vin la Forest Lawn pentru celebritatile care si-au gasit somnul de veci aici. Din nefericire pentru ei, multi din oamenii celebri care au fost inmormantati la Forest Lawn se odihnesc in zone private, la care vizitatorii nu au acces. Chiar si asa, cei care iubesc natura sau care cauta un loc in care sa se relaxeze cateva ore bune, precum si pasionatii de peisagistica gasesc in Forest Lawn nu un cimitir ori un parc, ci mai degraba o stare de spirit ce celebreaza viata in toata deplinatatea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.