Fosta Casă a Asociației Meseriașilor din Sibiu este o clădire emblematică pentru oraș, reprezentând un capitol important din istoria meșteșugurilor tradiționale sibiene. Situată în inima orașului vechi, această clădire a fost, timp de secole, un nucleu pentru artizanii locali, oferind un spațiu pentru schimbul de idei și pentru comercializarea produselor lor.

piata-mica-si-fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Fațada clădirii, cu arhitectura sa specifică perioadei baroce, reflectă importanța și respectul acordat meșteșugarilor în Sibiu, subliniind rolul lor vital în comunitate.

fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Interiorul casei păstrează elemente originale, cum ar fi mobilierul de lemn sculptat și uneltele de meșteșug, care îi transportă pe vizitatori înapoi în timp, la apogeul meșteșugurilor sibiene.

prim-plan-cu-fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Sala principală, unde meșteșugarii își prezentau cândva produsele, este acum un mic muzeu dedicat conservării și expunerii artefactelor legate de diversele profesii tradiționale.

etajul-de-la-fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Detaliile decorative ale clădirii, inclusiv frescele și ornamentele de pe tavan, sunt mărturii ale mândriei și prosperității asociației meseriașilor din perioada sa de glorie.

fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu-vazuta-din-lateral.jpg

Ferestrele largi, care odinioară permiteau lumina naturală să inunde spațiul de lucru, acum îi oferă vizitatorului o priveliște splendidă asupra străzilor istorice ale Sibiului.

Citește și:  Palatul Weiss: Obiective turistice Timiş

fosta-casa-a-asociatiei-meseriasilor-din-sibiu-judetul-sibiu-vazuta-din-spate.jpg

Curtea interioară, un loc de întâlnire pentru meșteșugarii de altădată, servește astăzi ca un punct de relaxare pentru turiști și localnici, păstrând vie atmosfera comunității de meșteșugari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.