Guiana Franceza beneficiază de o poziționare geografică ideala găsindu-se între Caraibe și Amazon, astfel încât bogăția mediului nu trebuie chestionată. Vizitatorii au privilegiul de a vedea multe specii protejate, în zone special conservate.

Guiana Franceză, ca teritoriu reprezentativ pentru evoluția socială și simbol al modernității își permite să fie un loc de explorări, istoria extraordinară a țării îmbinbându-se în toate aspectele societății moderne și câteva locuri mitice, precum insulele Iles du Salut, ce includ faimoasa insulă a Diavolului. Aici erau reținuți prizonieri politicii.

steag Guiana Franceza

Locuitorii originari ai Guianei Franceze erau indieni Carib și Arawak. Până la jumătatea secolului al XVII – lea , olandezii, britanicii și francezii stabiliseră colonii în regiune. Deși granițele se schimbau frecvent, Franța a reusit să își consolideze controlul asupra regiunii, în anul 1817. Economia se baza pe producția de zahăr și cherestea din junglă. Sclavii aduși din Africa munceau pe plantațiile de zahăr, desi sporul acestora era limitat de bolile tropicale și ostilitatea indienilor locali. După abolirea sclaviei în anul 1848, industria locală s-a dizolvat.

În același timp, așezările de detinuți din Guiana vor reduce costul închisorilor în Franța și vor contribui la dezvoltarea economiei. Între 1852 și 1939 70.000 de prizonieri au fost închiși aici. Cei care au supravietuit sentinței au fost nevoiți să rămână în Guiana ca exilați, pentru aceeași perioada de sentință, însă mai mult de jumătate dintre aceștia au murit din cauza malariei sau febrei.

Cayenne
Cayenne

Turiștii se pot bucura de o multitudine de activități puse la dispoziție de Guiana și implicit, bogățiile sale. Locuri de interes sunt cele din Cayenne, capitala și principalul port al Guianei ce includ reședința iezuita a prefectului din Place de Grenoble, Canal Laussat, construită în 1777 și Grădina Botanică. În centrul orașului se află Muzeul „Musee Departemental Franconie” și „Musee des Cultures Guyanaises”, cu exponate despre locuitorii indigeni și așezările de deținuti de pe Insula Diavolului. În Place des Palmistes se pot vedea cafenele animate și piețele, deopotrivă.

Citește și:  Truro - Anglia: Orașe de vizitat

Principalul centru spațial francez, Kourou, este o enclavă europeană. Clădirile ultramoderne domină orașul în prezent fiind folosite drept unități de cazare cu bucătării locale și internaționale. Pentru fragmente de cultură „tangibile” și direct observabile, turiștii pot vizita satele amerindiene Haut-Maroni și Haut-Oyapoc, însă înainte de sosire trebuie să obțină permisiunea prefecturii din Cayenne.

rezervatie guinea

Natura și viața sălbatică din Rezervația Naturală Mouragues, care se întinde de la Rura până la Regina, renumită pentru diversitatea peisajului și a florei nu trebuie ratate. În mlaștinile Kaw, de lângă Rora se pot vedea o multitudine de specii de păsari, precum toco și flamingo.

Pentru cei care doresc să participe activ la efervescența Guatemalei pot asista la „Carnavalul Rege” ce începe dupa Bobotează. În fiecare duminică, timp de două luni, carnavalul adună mulțimi costumate multicolor și condensează sub același acoperiș ritmuri frenetice de muzică. În ultima zi înainte de postul Paștelui, orașele sunt pictate în roșu pentru parada diavolilor roșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.