Atunci când plecăm în vacanță, alegem de obicei să stăm într-un hotel unde să avem toate facilitățile și unde să ne simțim aproape ca acasă. Dar unii oameni sunt sătui de această atmosferă pe care clasicele hoteluri o oferă, care e aproape aceeași peste tot, și aleg să petreacă măcar o noapte într-o construcție inedită. Așadar, acest articol își propune să ofere o listă cu unele dintre cele mai ciudate hoteluri din lume, fiind numai bună atunci când se dorește să se iasă din monotonie. Tipuri de hoteluri ciudate din intreaga lume:

Propeller Island City Lodge

Propeller Island City Lodge

În Germania, există un hotel pe nume Propeller Island City Lodge, alcătuit din 31 de camere, una mai ciudată și mai excentrică decât alta. Poți alege să dormi în coșciug, într-o cameră a levitației, unde totul pare că plutește, în camera oglinzilor, în camera simbolurilor (pe pereți sunt desenate în jur de 300 de simboluri din diverse culturi) sau în camerele divers colorate (portocaliu, albastru, verde – aceasta fiind culoarea liniștii).

Era de așteptat faptul că, pentru ca un turist să se cazeze aici, are de așteptat chiar și câteva luni până să se elibereze camera dorită, pentru că lumea este foarte interesată și foarte curioasă să-și petreacă măcar o noapte într-un alt decor.

Villa Hamster

Villa Hamster

La Villa Hamster din Franța face și ea parte dintre cele mai ciudate hoteluri din lume. Dacă te-ai întrebat vreodată cum e să fii hamster, cazându-te aici, ai putea afla raspunsul. Ca să stai în pat trebuie să te cațeri pe o scară și vei ajunge în patul care se află aproape în tavan, iar mesele poți să le iei în interiorul unei roți pentru hamsteri de mărime naturală.

Sau, în loc de masă, poți chiar să “dai o tură”, să vezi cum se simte micuța rozătoare atunci când se plimbă pe roată. Afacerea celor care au avut ideea merge atât de bine, încât s-au gândit ca, în viitor, să realizeze o cameră sub pământ, care să reprezinte “casa” fetușilor din pântece.

Les Roulottes de la Serve

Les Roulottes de la Serve

Tot în Franța, se află și Les Roulottes de la Serve, un hotel format dintr-o casă-rulotă, ideală pentru cei care ar vrea să afle cum e să trăiești într-o rulotă, chiar și pentru câteva zile. Se pare că francezii au cumpărat cele trei obiecte ce alcătuiesc hotelul chiar de la o șatră de țigani și le-au restaurat.

Hotelul Cutiilor de Bere

beer hotel

Se știe că berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume, așa că cineva s-a gândit să realizeze unul dintre cele mai ciudate hoteluri din lume în Danemarca, și anume Hotelul Cutiilor de Bere. Acesta este alcătuit din nu mai puțin de 121 de cutii imense de bere (o cutie însemnând o cameră), care chiar au în interior, din partea gazdelor, cutii normale de bere. Din păcate, este deschis doar pe perioada lunii august, atunci când se desfășoară un festival muzical.

Jumbo Stay

jumbo stay

Suedezii au și ei două hoteluri bizare și excentrice. Unul se găsește la Stockholm, Jumbo Stay, și este vorba de un hotel-avion. Se află chiar în aeroportul Arlanda, iar cele 27 de camere au fost făcute în interiorul unui avion adevărat, un Boeing 747 care a fost scos din funcțiune. În carlingă, se află apartamentul de lux, iar turiștii își pot imagina cum e sa fii un pilot de avion, jucându-se cu butoanele de comandă.

Citește și:  La cort, pentru prima dată

Utter Inn

utter in

Tot în Suedia, se găsește și Utter Inn, hotelul care este, de fapt, o căsuță plutitoare, aflată pe lacul Malaren, iar singura cameră a sa se află sub apă și are două paturi și pereti din sticlă, turiștii putând admira viața subacvatică în voie. Poate pentru unii, faptul că nu are curent electric poate constitui un impediment, însă proprietarii au avut grijă să aducă lămpi pe gaz.

The Library Hotel

Unul dintre cele mai ciudate hoteluri din lume se afla în New York, Statele Unite ale Americii. Este vorba de The Library Hotel, adică hotelul-bibliotecă, compus din nu mai puțin de 60 de camere pe 10 etaje, organizate pe domenii și sub-domenii, cum ar fi matematica, muzica, literatura și altele.

Hotel de Glace

hotel glace

Printre cele mai ciudate hoteluri din lume se numără și hotelurile de gheață. În Canada, se găsește Hotel de Glace, care se reconstruiește în fiecare iarna, atunci când temperatura și zăpada permit acest lucru. Este compus din 34 de camere, două galerii de iartă și o capelă mică, unde mulți aleg să-și unească destinele. Hotelul dispune și de un restaurant, tot mobilierul și toate tacâmurile fiind făcute exclusiv din gheață.

Bâlea Lac

balea lac

Și România se poate lăuda cu un hotel de gheață, deschis în fiecare an, la Bâlea Lac. Are 14 camere, iar în ultimul an, pe lângă cazare, restaurant și mica biserică unde se pot oficia nunți și chiar și botezuri, hotelul a fost folosit și pe post de club de noapte, unde clienții au putut savura cockteil-uri din pahare de gheață.

Hotelul Kakslautten

Hotelul Kakslautten

Dacă stai în Hotelul Kakslautten din Finlanda, îți va fi cu siguranță frig, însă vei avea parte de o experiență de neuitat. Camerele, care de fapt sunt 12 igluuri, sunt realizate din gheață sau din sticlă, iar în timpul aurorei boreale, faptul că nu ai deloc intimitate îți răsplătește răbdarea, deoarece ferestrele din sticlă îți oferă o priveliște magnifică.

Palacio de Sal

palacio del sal

Și Bolivia beneficiază de unul dintre cele mai ciudate hoteluri, acela fiind Palacio de Sal. Este un hotel construit integral din sare, iar proprietarii au o singură regulă: să nu se lingă pereții, pentru că se vor degrada în timp.

Este o construcție impresionantă și include o piscină cu apă sărată și o saună uscată, unde turiștii se pot relaxa. Acestea sunt doar câteva exemple de hoteluri ciudate, pentru că numărul lor este mult mai mare, fiind construite și amplasate în toate colțurile lumii. Este o ocazie minunată să petreci măcar o noapte la oricare dintre aceste construcții, o noapte pe care sigur nu o vei uita toată viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.