Insula Bathurst este situată în Marea Arafura, la 80 de kilometri la nord de oraşul Darwin. Are o suprafaţă de 2.600 de kilometri pătraţi, amplasată în zona de sud – est, cu o populaţie de aproximativ 1.500 de locuitori.

Insula a fost explorată în anul 1818 de către Phillip Parker King, primind denumirea de Bathurst de la Henry Bathurst, al treilea Earl Bathurst, de al cărui nume se leagă şi o insulă canadiană. Ulterior, în secolul al XX-lea, pe insulă s-a instalat o misiune romano – catolică.

Insula Bathurst1

Populaţia aborigenă de pe insulă, numită Tiwi, încă mai păstrează anumite tradiţii vechi, iar vânătoarea şi pescuitul joacă în continuare un rol important în comunitate.

Vizitatorii au nevoie de un permis pentru a ajunge în insulele Tiwi şi trebuie să facă parte dintr-un grup organizat. Singura excepţie este în luna martie, când la Nguiu are loc un eveniment sportiv, alături de un târg de obiecte de artă. Printre punctele de atracţie turistică de pe insulă se numără o biserică de lemn ce datează din anii 1930.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.