Insula Calero este insula cea mai mare din Costa Rica, de pe râul San Juan, care marchează granița dintre Nicaragua și această țară. Insula leagă San Juan de la nord la vest spre Río Colorado, Costa Rica de la sud la sud-est și Marea Caraibelor de la est la nord-est. Întreaga insulă are o suprafață de 151.6 km².

În noiembrie 2010, partea nordică a insulei Calero a devenit obiect de dispută între cele două țări, pentru că trupele din Nicaragua au ocupat această zonă. De toată problema a fost acuzată aplicația Google maps, care a adăugat în mod greșit la hărțile sale o porțiune ca fiind a Nicaraguei. Google maps a soluționat problema repede și a adăugat o notiță prin care a specificat ca acest motor este pentru divertisment și că hărțile sale nu pot fi folosite pentru dispute teritoriale. Această problemă și dispută teritorială este veche, ea datează din anul 1850 între cele două țări. De fapt, este vorba despre un canal care desparte insula în discuție de Nicaragua, acest canal fiind limita de graniță.

În martie 2011, Curtea Internațională de Justiție a decis ca locul să fie protejat de stricăciuni împotriva faunei și florei insulei. Costa Rica a trimis personal calificat pentru a proteja zona, fauna și flora. Canalul care a fost disputa problemei a revenit Nicaraguei așa cum a fost convenit. Momentan, lucrurile au revenit la normal.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ