Insula Harbour este o insulă caraibiană care a fost odată capitala Arhipelagului Bahamas și face parte din grupul de insule Out. Insula este așezată aproape de coasta de nord est Eleuthera. Singurul oraș de pe insulă este orașul Dunmore, denumit după guvernatorul din Bahamas, Earl of Dunmore (1786-1798) care a avut o reședința de vară pe insulă. Sosirea pe insulă se face cu feribotul de pe insula Eleuthera care are aeroport și un feribot care poate căra oameni și bagaje.

Insula Harbour1

Vremea aici este splendidă, semi tropicală cu o temperatura medie de 25 grade. Insula Harbour este faimoasă pentru apa turcoaz și plajele cu nisip roz din estul insulei, cu cei aproape 2,5 km lățime și 5,6 km lungime care oferă turiștilor un peisaj unic. Culoarea roz a nisipului este dată de cochiliile roșii ale unui animal marin care s-a amestecat cu nisipul alb și s-a format o culoare unică. Insula nu excelează în hoteluri sau alte atracții cum sunt pe alte insule din Bahamas, dar ceea ce oferă este unic, nisipul roz de pe plajele de 4,6 km lungime, celebre în toată lumea.

Orașul vechi, fostă capitală și unic oraș al insulei este plin de surprize și locații istorice: Loyalist Cottage (cabană construită în 1791 de un american fugit din state în revoluție), Biserica St. John și Biserica Metodistă Wesley care încă mai funcționează. Scufundările cele mai populare sunt cele cunoscute sub numele Current Cut Dive, cele mai pline de adrenalină din lume pentru că scufundătorii sunt împinși în curent împreună cu peștii, parcurgând 1,2 km în mai puțin de 10 minute, această scufundare fiind o experiență unică. Pe insulă sunt piețe și târguri cu fructe și mâncare de casă sau produse locale tradiționale locale.

Citește și:  Parcul National Los Glaciares: Obiective turistice Argentina - Los Glaciares National Park

Insula Harbour11

În anii 1900 Dunmore era a l doilea oraș după Nassau, azi cu o populație între 1500-2000 de locuitori, insula se află la 320 km de Miami, la 96 km de Nassau și la 3,2 km de insula Eleuthera, astfel încât se pot face excursii pe insula apropiată la morile spaniole, se poate pescui sau servi cina la unul din restaurantele din oraș. Valentines Resort & Marina este una dintre ofertele de cazare care sunt pe insulă, cu 40 de camere luxoase, cu bucătării dotate și priveliște spre faleză. Valentines Resort & Marina oferă cazare de lux într-un hotel colonial dotat cu piscină exterioară.

Multe din proprietățile din nord și sud sunt private sau sunt pentru închiriat și de vânzare. Pentru a se deplasa, turiștii au la dispoziție taxiuri maritime, vaporașe sau bărci deoarece pe această insulă exclusivistă nu există alte mijloace de transport. Insula Harbour este enumerată printre cele 10 cele mai frumoase, spectaculoase și exclusiviste plaje din lume datorită nisipului ei roz și a secluziunii insulei. Este bine de amintit că aici se pot organiza călătorii pentru luna de miere sau pentru cei ce doresc să se izoleze de lume în confort și lux pentru o perioadă.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.