Situată între oraşele Spilt şi Dubrovnik, în apropierea coastei Dalamte, Korcula este o insulă din Marea Adriatică, ce aparţine Croaţiei. Insula are o suprafaţă de 279 de kilometri pătraţi şi oferă numeroase atracţii turistice interesante, precum plajele întinse, oraşe cu o istorie îndelungată, sate pitoreşti, ape cristanline şi o vegetaţie luxuriantă. Totodată, coasta sudică prezintă câteva golfuri spectaculare, dar şi plaje scurte.

Korcula1

Cunoscută drepte cea mai verde insulă a Mării Adriatice, Korcula este renumită pentru plantaţiile de viță-de-vie şi măslini. Totodată, climatul mediteranean al insulei, cu temperaturi şi precipitaţii moderate, au fost propice dezvoltării unei flore diversificate, aici, în mod special, evidenţiindu-se teritoriile întinse acoperite cu păduri de pin. Acestea se regăsesc în cele mai înalte puncte ale insulei, Vârful Klupca (568 de metri) şi Kom (510 metri).

Conform specialiştilor, Insula Korcula şi împrejurimile acesteia au fost locuite încă din timpurile străvechi de sute de popoare, cu obiceiuri şi credinţe diferite. Poziţionarea insulei a oferit siguranţă, iar terenurile fertile şi marea au constituit o sursă esenţială de procurare a hranei.

Pe coasta nord-estică, se află cel mai important oraş al Insulei, oraşul Korcula. Acesta din urmă are o populaţie de aproximativ 5.889 de locuitori, fiind, totodată, cel mai mare oraş de pe insulă. Acest oraş este recunoscut la nivel mondial pentru faptul că aici s-a născut Marco Polo. Pe lângă locuinţa celebrului explorator Marco Polo, Oraşul Korcula oferă o varietate de atracţii turistice, precum monumente, fortificaţii, cafenele, restaurante etc. Nu departe de oraşul Korcula se află un mic sat pescăresc, numit Lumbarda, recunoscut pentru producţia de vin alb de cea mai bună calitate, dar şi pentru plajele bine întreţinute. Pe lângă toate acestea, Insula Korcula prezintă multe alte atracţii turistice precum: localităţile Zrnavo şi Cară (recunoscută pentru casele de piatră, biserici şi clopotniţe, dar şi pentru podgoriile întinse, de aici provenind cunoscutul vin Posip) şi satul Pupnat (cea mai veche aşezare de pe insulă, a cărei arhitectura este foarte bine conservată). De asemenea, în vecinătatea insulei Korcula se regăseşte insula Vrnik. Fără doar şi poate, varietatea pe care Insula Korcula o prezintă este de-a dreptul fascinantă.

Citește și:  Orașul Salamanca: Obiective turistice Spania - Salamanca

Korcula11

În cazul în care toate aceste lucruri nu v-au convins, poate o vor face plajele întinse, apa cristalină, soarele blând şi sporturile nautice. De asemenea, adâncurile Mării Adriatice sunt fascinante. În această zonă se regăsesc nenumărate vieţuitoare acvatice. De aceea, pescuitul şi scuba diving sunt activităţile preferate de majoritatea turiştilor. Este bine de ştiut faptul că unele plaje ale Insulei Korcula sunt stâncoase, iar printre vieţuitoarele marine se regăseşte ariciul de mare. De aceea, este recomandat ca vizitatorii să poarte încălţăminte adecvată.

În cazul în care turiştii nu se mulţumesc cu toate acestea, autorităţile specializate recomandă închirierea unei canoe, pentru vizitarea împrejurimilor insulei. Mai mult decât atât, pe insulă, ciclismul este o activitate foarte populară, acest sport fiind practicat de mulţi dintre locuitorii ei. Traseele sunt uşoare, astfel încât oricine poate face plimbări nesfârşite în jurul insulei.

Korcula111

Pe insulă, sunt organizate anual evenimente precum Parada costumelor (în luna iunie), Campionatul Mondial de WindSurfing (luna iulie), Vela Gospa (În luna august), iar pentru cei ce ajung în luna septembrie pe Insula Korcula, aceştia pot lua parte la Festivalul Baroc Korkyra, ce include o serie de spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale.

Peisajul luxuriant, surferii ce se bucură de valuri şi de briză, soarele ce întârzie să apună, gustul vinului de calitate, forfota turiştilor ce se grăbesc către festivalurile tradiţionale, pescarii ce se bucură de bogăţia apelor, turiştii recent sosiţi ce îşi aruncă bagajele pe plajă şi se grăbesc spre mare, toate acestea sunt doar câteva momente din fascinanta experienţă pe care Insula Korcula o oferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.