Cu o suprafaţă de 68 de hectare şi o lungime de aproximativ 1,6 kilometri, insula Pulbah este cea mai mare insulă a lacului Macquarie (Awaba), situat în regiunea Hunter din statul australian New South Wales.

Denumirea de “Pulbah”, scrisă şi “Bulba”, înseamnă “insulă” în limba aborigenilor. Insula reprezintă un loc sacru pentru comunitatea aborigenilor Awabakal.

Rezervaţia naturală Pulbah Island a fost creată în iulie 1970 şi cuprinde întreaga suprafaţă a insulei. În prezent, aceasta nu este locuită, deşi în trecut aici exista o cabană a administraţiei. La începutul anilor 1900, insula a fost populată cu canguri şi koala, însă aceştia au dispărut în urma vânării ilegale.

Pe laturile de vest şi de sud, precum şi în partea de sud – est, insula are un relief stâncos, iar în rest este mărginită de plaje cu nisip. În estul insulei se află un mic golf, care este de obicei frecventat de bărcile de agrement. Pe insula Pulbah nu este permisă camparea, însă zona este apreciată de turişti pentru sălbăticie şi pentru panorama frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.