Israel este o tara din Orientul Mijlociu care dateaza inca din secolul al X-lea i.e.n. Se invecineaza cu patru tari: Egipt, Iordan, Siria, Liban si are iesire la doua mari: Marea Mediterana si Marea Moarta. Israel este singura tara din lume in care evreii sunt majoritari, dar in acelasi timp ofera o mare diversitate religioasa si culturala.

Ierusalim
Ierusalim

Ierusalim, capitala Israelului, este considerat ”Tara Sfanta” de catre trei mari religii ale lumii si anume: islamism, crestinism si iudaism. Cele trei religii privesc acest oras ca fiind locul cel mai reprezentativ pentru profetii lor, Mahomed, Mesia si Iisus. Principalele lacasuri religioase in Ierusalim sunt: Zidul de Apus al evreilor, Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stancii si Biserica Sfantului Sepulcru unde se afla si mormantul lui Iisus Hristos.

Tel Aviv
Tel Aviv

In plus fata de diversitatea religioasa, Israelul ofera multe alte motive pentru care merita vizitat. Tel Aviv este al doilea oras dupa Ierusalim, ca marime, si reprezinta un important centru cultural, culinar si al distractiei. Desi este un oras foarte dinamic, trebuie luat in considerare faptul ca in fiecare vineri incepand cu apusul Soarelui si pana a doua zi seara, evreii sarbatoresc Shabbattul, timp in care munca este interzisa. Totusi, unii oameni considera acest oras israelian ca fiind un adevarat rival pentru orase ca New York sau Miami.

Citește și:  Algeria : Țări de vizitat

Datorita iesirii la Marea Moarta, Israelul se bucura de unul dintre cele mai adanci locuri din lume, 427 m. In partea de nord a Marii Moarte se afla mai multe pesteri, printre care si renumitele pesteri de la Qumran, unde au fost descoperite Tablitele de la Marea Moarta. Arheologii sustin ca acest loc a luat nastere peste ruinele cetatilor Sodoma si Gomora. Cea mai cunoscuta statiune din aceasta zona este En-Gedi, locul cu 330 de zile insorite pe an.

desertul Negev
desertul Negev

In sudul Israelului se afla Desertul Negev cu o suprafata de aproximativ 13.000 km patrati, ocupand mai mult de jumatate din teritoriul Israelului. Traversarea acestui desert ofera peisaje de neuitat. Desi fauna si flora acestui loc sunt rare, aici pot fi intalnite animale ca leoparzii arabi, capra nubiana sau antilopa alba dar si numeroase plante.

Israelul este o tara foarte bogata din punct de vedere: istoric, religios, geografic si cultural. Aici sunt gazduite mai multe evenimente culturale printre care: Festivalul de muzica din Galileea, Festivalul maslinlor, Turul Marii Moarte cu bicicleta si altele. Datorita perioadei lungi de existenta, Israelul a colectionat mai multe obiecte produse de oameni, din diferite perioade, ce pot fi vazute vizitand muzee ca: Muzeul Israel, Muzeul de Arta din Tel Aviv, Yad Vashem, Muzeul de Arta Negev din Beer Seva etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.