Conservatorul Societății Botanice este situat în Grădina Națională Botanică Kirstenbosch, aproape de intrarea principală (poarta1), adiacent centrului de informații pentru vizitatori. Conservatorul Societății Botanice de la Kirstenbosch este, într-adevăr, o comoară valoroasă a Africii de Sud. Cu marele acoperiș triplu de sticlă ascuțită, prin amenajarea teritoriului său neobișnuit și plantele ce par sculptate, acesta este o destinație ideală pentru iubitorii de natură.

Kirstenbosch Botanical Gardens1

Conservatorul este o casă cu o atmosferă deșertică, pentru a conserva plantele aride din regiunile semiaride din Africa de Sud, cum ar fi plantele mici de piatră sau masivul copac baobab, cea mai mare plantă suculentă din lume. Există peste 7.000 de specii cultivate la Kirstenbosch, inclusiv multe specii rare și pe cale de dispariție. Acest conservator este singura seră de dimensiunea aceasta, construită pentru a găzdui flora aridă adaptată la o climă artificială. Deoarece Cape Town și Kirstenbosch sunt locuri foarte umede în timpul iernii, multe plante deșertice nu pot fi cultivate în aer liber. Conservatorul a fost construit pentru a menține aceste plante uscate în viață. Acesta este ingenios conceput din punct de vedere arhitectural, folosind fluxul de aer natural pentru a menține spațiul rece în timpul verii și nu are nevoie de răcire cu motor și nici de un aparat de încălzire.

Citește și:  Bastionul Pescarului din Budapesta: Obiective turistice Ungaria - Budapesta

Conservatorul a fost construit între anii 1995-1996 și a fost deschis oficial în august 1997. Costul de construcție era de aproximativ 2 milioane de dolari, fondurile fiind ridicate de către Societatea de Botanică Africa de Sud și de către Brian Huntley, directorul executiv al Institutului de la aceea vreme.

Kirstenbosch Botanical Gardens11

Fiecare pat din casa serei principale afișează plante de roci din diferite regiuni ecologice sau biomuri, iar cele patru zone din colțuri expun bulbi, plante de piatră și ferigi.

Caracterul ecologic al serei principale este dobândit, datorită orientării plantelor după zona geografică. Astfel plantele din părțile de vest din sudul Africii se găsesc în partea de vest a conservatorului. De asemenea, în partea de nord-est a serei sunt amplasate plantele din savană (sau bushveld), iar plantele din deșertul Namibiei pot fi găsite în colțul de nord-vest al serei. Principalele regiuni ecologice expuse includ plante suculente din specile Karoo, Nama Karoo, din deșertul Namib, tufișurile din specia albany și savannah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.