La Boca este unul dintre cele 48 de cartiere (Barrios) dinBuenos Aires, Argentina. Acesta este situat in partea de sud-est a orasului, in apropiere de vechiul portRio de la Plata. Cartierele din jurul La Boca sunt Barracas ( in vest ), San Telmo şi Puerto Madero in nord. Desi este un stat din America de Sud, multi dintre acesti locuitori sunt de nationalitate europeana. Acest lucru se datoreaza din cauza imigrantilor din Europa, mai exact din Italia,Germania, Spania si Tara Basca.

Caminito11

Acesta este probabil cel mai vizitat cartier din Buenos Aires insa oamenii de aici nu traiesc in cele mai bune conditii din cauza inundatiilor ce s-au abatut in ultimii ani asupra acestei regiuni insa lucrari de renovare au inceput in intreg cartierul. Principala sursa de venit a acestor oameni din La Boca o reprezinta portul acolo unde au emigrat o multime de oameni din Geneva la sfarsitul secolului trecut, care au adus cu ei o multime de idei inovatoare si folositoare comunitatii de aici.

Cartierul are o fizionomie unica asemanatoare cu cea din Berisso, un alt cartier portuar dinLa Plata. Casutele din lemn pictate ofera o alura genoveza acestui cartier care este impartit in doua tabere, clasa artistilor si clasa muncitoare. Atractia principala de aici este strada Caminito, o strada de doar 100 de metri insa care iese in evidenta prin multitudinea de culori prezenta pe zidurile cladirilor de aici unde sunt picturi murale si basoreliefuri. Tot pe aceasta strada se gasesc o multime de artisti care isi vand picturile lor. Alte atractii turistice din zona sunt Proa Fundation ( centrul modern de expozitie ), Muzeul de Arte fine din La Boca, printre vedetele acestui muzeu este Benito Quinquela Mart care a avut un rol foarte mare in decorarea acestui cartier. Bisericile din cartier sunt San Juan El Evangelista si sanctuarul Nuestra Seora Madre de los Emigrantes. De asemenea exista o multime de locuri unde tango-ul este la el acasa dar si unele traditii italiene, prezente in special pe strada Necochea.

Citește și:  Giant's Causeway: Obiective turistice Irlanda de Nord - Capul Causeway
Caminito
Caminito

Tot aici in La Boca este locul unde se afla echipa de fotbal Boca Juniors, una dintre cele mai importante echipe din Argentina si de asemenea stadionul Bombonera, o arena de peste 50.000 de locuri se afla in acest Barrios. Aceasta echipa se spune ca este una de traditie a clasei muncitoare spre deosebire de rivalii sai de moarte River Plate.Boca Juniors este echipa cu cei mai multi fani in Argentina potrivit unui sondaj realizat in aceasta tara.

Pentru cei care nu iubesc sportul exista o multime de alte alternative pentru a-si umple o zi in La Boca iar una dintre acestea este Fundacion Proa, un muzeu de arta moderna si contemporana unde de sase ori pe an este organizata cate o expozitie la care vin artisti din tara cat si din afara acesteia. Aici o sa gasiti ateliere de arta, cursuri, conferinte si concerte.

Stadionul Boca Juniors
Stadionul Boca Juniors

Vuelta de Rocha reprezinta o serie de blocuri pitoresti ce se gasesc pe malul raului Riachuelo. Dupa anul 1900 aici au inceput sa vina o multime de imigranti din Genova iar trotuarele de langa malul raului sunt mult mai ridicate ca in trecut din cauza inundatiilor. Balcoanele din fier forjat caracterizeaza aceste locuinte care sunt colorate in multe nuante oferind o priveliste minunata. Impreuna cu portul si calea ferata Vuelta de Rocha reprezinta un mini cartier bogat in patrimoniu si istoria imigrantilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.