Vedem câteodată în filme unele locuri care ne dau fiori prin simpla lor imagine: cețoase, fără niciun sunet, cu excepția șuierului vântului, și pline de necunoscut. Însă într-o lume în continuă dezvoltare și modernizare ar părea că locurile misterioase din lume ar trebui să ajungă cât de curând doar la rangul de legendă. Realitatea însă ne contrazice opinia prin etalarea unor locuri care ar stârni fiori de teamă oricui ar dori să le exploreze.

La Isla de Munecas din Mexic

loc mist mexic

La Isla de Munecas din Mexic este unul dintre aceste locuri, mai ales că și povestea sa este, la rândul său, una greu de uitat. Totul a început pe o insuliță de pe lacul Teshuilo unde se jucau trei fetițe. Una dintre ele s-a înecat într-un accident nefericit, la scurtă vreme după aceea spunându-se că fantoma ei bântuie prin locurile unde se juca. Un singuratic, pe numele său Julian Santana, despre care legenda spune că a găsit păpușa fetei, a decis să îi ofere acesteia companioni care să îi țină de urât după moarte. Așa că și-a dedicat viața colecționării de păpuși, pe care le-a atârnat, uneori în feluri grotești, peste tot pe insulă.

Povestea sună clar ca un mit urban sau un scenariu fantezist, însă este cât se poate de reală. În prezent, insula poate fi vizitată. Cu toate că este unul dintre locurile cele mai misterioase din lume, nu foarte mulți sunt cei care se aventurează aici, crezându-i pe cuvânt pe cei care spun că au avut parte de o experiență cu adevărat neliniștitoare mergând printre copacii înțesati de păpuși murdare și cu priviri fixe.

Pădurea Aokigahara din Japonia

Padurea AokigaharaTot în rândurile locurilor misterioase din lume intră și pădurea Aokigahara din Japonia. Deși este, în principiu, o pădure ca oricare alta, atrage un număr extrem de mare de sinucigași, ale căror corpuri sunt mereu căutate de grupuri de voluntari, care le oferă acestora un vigiliu și un ritual specific până la sosirea familiei.

Încă nu se știe exact ce anume a făcut ca acest loc să fie al doilea ca numar de sinucideri din lume dupa Podul Golden Gate, dar se crede că exemplul celorlalți îi determină și pe alții să aleagă această cale, înregistrându-se câteva sute de cazuri până acum. Pădurea este înțesată de bannere care îi roagă pe cei care citesc să se mai gândească o dată și să caute ajutor. Între timp, polițiști și voluntari își petrec o parte din zi căutând posibili sinucigași pentru a-i determina să aleagă altă cale.

Dealul Kryziu Kalnas

Kryziu KalnasTot printre locurile misteroase din lume care pot crea o stare de neliniște, este un deal din Lituania, pe numele său Kryziu Kalnas. Aici, oamenii și-au făcut un obicei de a pune o cruce pentru fiecare persoană decedată, mai ales în revolte și războaie. Timpul a trecut și pe deal s-au adunat în jur de 100.000 de cruci. Chiar dacă sovieticii au încercat să distrugă locul cu buldozere de două ori, a fost reconstruit cu îndârjire la loc. A fost sfințit de Papa Ioan Paul al II-lea și, în prezent, poate fi văzut de la distanță mulțumită aspectului deosebit care creează și fiori la vederea atâtor simboluri ale morții.

Citește și:  Varazdin - Croatia: Orașe de vizitat

Casa “Crimei cu toporul Villisca”

villisicaCasa “Crimei cu toporul Villisca” se încadrează mai puțin printre locurile misterioase din lume și mai mult printre cele în care tragedia este exploatată pentru a crea senzații tari doritorilor. În casa ce poate fi vizitată și acum prin rezervarea unor tururi, a avut loc una dintre cele mai îngrozitoare crime multiple din Iowa, în care un cuplu, cei patru copii ai lor și încă doi copii aflați în vizită au fost uciși cu un topor. Nu se știe cine a fost și cum a putut să înfăptuiască totul atât de rapid. De atunci, unii se jură că locul este bântuit, storcând niște bani de la amatori, pentru o noapte în casa.

Orasul Centralia din Pennsylvania

Biserica din orasul Centralia; Sursa: morbidofest.com
Biserica din orasul Centralia;
Sursa: morbidofest.com

Mulți oameni s-au lasat speriați de povestea jocului și filmului “Silent Hill”. Însa puțini știu că jocul este bazat pe unul din locurile misterioase din lume. Este vorba de orașul Centralia din Pennsylvania, aflat în apropierea unei mine de carbine care a început să ardă undeva în timpul secolului trecut. Cum focul nu avea de gând să se stingă, iar fumul afecta sănătatea cetățenilor, mulți s-au mutat, dar alții au preferat să rămână.

Astăzi, locul nu mai este locuit, dar atmosfera este una destul de similară cu cea din film, mai ales mulțumită mirosului specific și ruinelor din zonă. Focul va înceta cel mai probabil peste 250 de ani, așa că locul nu va fi locuit prea curând. Și deși nu există monștri și creaturi ale întunericului, e greu să nu simți că ceva e în neregulă în fostul oraș american.

Desigur, lista poate continua la nesfârșit, tocmai pentru că ne place din când în când o poveste bună de groază. Însă cum unii ar fi speriați de Castelul Bran din cauza legendelor, la fel și cei din preajma obiectivelor de mai sus le consideră cât se poate de inofensive. Însă cât timp există imaginație, vor exista și povești de groază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.