Fiind cel mai mare oraș din statul California și al doilea din Statele Unite ale Americii, Los Angeles este, fără doar și poate, un paradis al culturii. Los Angeles a fost întemeiat de către coloniștii spanioli în anul 1781. Treizeci de ani mai târziu, Statele Unite au preluat controlul regiunii vestice și, implicit, al orașului Los Angeles. Odată cu trecere timpului, Los Angeles s-a transformat într-un oraș al speranței, al petrolului și al aurului.

Los Angeles suprafata

Los Angeles se desfășoară pe o suprafață totală de 1.290 de kilometri pătrați și, conform recensământului de pe 1 aprilie 2010, are o populație de 3.792.621 de locuitori. De asemenea, densitatea populației este de 3.168 de locuitori pe kilometru pătrat.

Orașul Los Angeles beneficiază de un climat subtropical – mediteranean, media anuală a temperaturilor fiind de 19 grade Celsius. De asemenea, Los Angeles se bucură de peste 3000 de ore de soare pe an. Acestea fiind spuse, orașul poate fi vizitat în orice perioadă a anului fără ca vremea să constituie vreun impediment.

Cultura orașului este bazată pe industria creativă, Los Angeles fiind considerat Creative Capital of the World. De asemenea, în Los Angeles se găsesc mai mulți scriitori, actori, regizori, artiști, dansatori și muzicieni decât oriunde în lume. De altfel, Los Angeles găzduiește epicentrul industriei cinematografice: Hollywood.

Un loc perfect pentru a intra în contact cu istoria și cultura orașului sunt muzeele acestuia. Numărul acestora este de-a dreptul impresionant, Los Angels însumând un număr total de 841 de muzee și galerii de artă.

Los Angeles Disneyland
Los Angeles Disneyland

O altă atracție inedită oferită de Los Angeles este Disneyland. Un loc magic, unde lumea animată prinde viață. Parcul este împărțit în patru zone principale: Tomorrowland (unde viitorul este mai aproape decât ai crede), Adventureland (o mică junglă unde puștii sunt în căutarea aventurii împreună cu Indiana Jones), Fantasyland (această zonă este dedicată personajelor favorite ale lui Walt Disney) și Frontierland (locul unde poveștile cu cowboy prind viață).

Citește și:  (P) Aplicația eSky - Companionul tău de călătorie

Fără doar și poate, Los Angeles este cel mai vizitat oraș al Statelor Unite ale Americii, acesta, de altfel, fiind cel de-al doilea mare centru cultural și comercial. Acesta găzduiește clădirile federale ale statului California printre care se numără și Curtea de Apel unde a fost judecat celebrul caz al lui Oj Simpson. La doar câțiva kilometri, în partea de sud – est a Centrului Civic, se află Little Tokyo, cartierul fondat în anul 1880 de către emigranții japonezi.

Los Angeles autostrazi
Los Angeles autostrazi

Transportul în Los Angeles este asigurat printr-un sistem complex de autostrăzi și drumuri naționale. Acestea facilitează accesul imediat către orașele și statele învecinate. Totodată, Los Angeles dispune de mai multe aeroporturi dintre care cel mai important este Los Angeles International Airport. Acesta se află pe locul 6 în topul celor mai aglomerate aeroporturi ale lumii și pe locul trei în același top în Statele Unite ale Americii. Acesta este utilizat anual de peste 66 de milioane de pasageri.

Dacă în trecut goana după aur și petrol erau mecanismul locomotor, în prezent, cultura și arta sunt ritmul ce pulsează la unison în toți cei ce trăiesc aici sau care vizitează orașul Los Angels.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.