Luxemburg este un important centru bancar și administrativ, poziționat la confluența râurilor Alzette și Petrusse. Capitală a Marelui Ducat al Luxemburgului este și una din cele trei capitale ale Uniunii Europene.

Luxemburg datorită poziționării sale geografice a fost în istorie un loc de o importanță strategică militară mare. Orașul s-a dezvoltat în jurul unui castel de pe Bock, din secolul al X – lea. Mai târziu, în secolul al XIV – lea, dezvoltarea a fost fortificată, aceasta rămânând până ce citadela a fost demolată în anul 1867, când Ducatul Luxemburgului a obținut independența și și-a asumat neutralitatea. Însă, această neutralitate a fost neglijată de către Germania cu ocazia primului și celui de-al doilea război mondial, când Luxemburgul a fost invadat.

peisaj Luxemburg

Cei care doresc să viziteze Luxemburgul nu trebuie să rateze:

Orașul Vechi Luxemburg ce adăpostește Piața Armelor – piața animată, ocupată vara de cafenele, dominată de Palatul Municipal, Piața Wilhelm, unde se află Primăria, încă din anul 1830 și statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm al II – lea al Olandei. De asemenea, aici mai pot fi văzute Platoul Sf. Spirit, un punct de belvedere, Monumentul Solidarității Naționale, Bock – stânca pe care au fost construite primul castel al ducatului, fortificațiile și cazematele.

Turnul Iacob, statuia lui Goethe și clădirea Consiliului de la Corniche – mărginit de case nobiliare ce se află pe marginea vechilor fortificații, aflat și sub denumirea de „cel mai frumos balcon al Europei” sunt alte atracții pe care turistul nu trebuie să le treacă cu vederea.

Orașul Vianden, orașul „purtat” de Victor Hugo în scrierile sale, este o destinație turistică ce trebuie exploatată. Scriitorul a fost aici în anii 1862, 1865 întorcându-se și în anul 1871. În prezent, o mulțime dintre locurile de interes din oraș poartă numele lui. Ruinele unui castel cocoțate pe o stâncă și târgul de munte străbătut de un pârâu cu apă limpede sunt caracteristicile inedite ale orașului. În fiecare august, la Vianden are loc un mini-festival medieval, iar luna septembrie este alocată evenimentelor prilejuite de culesul nucilor, al merelor și prunelor.

Citește și:  York - Anglia: Orașe de vizitat

oras pitoresc Luxemburg

Orașul Echternach este asociat cu un peisajul pitoresc ce pune în evidență o imagine dominată de casele înconjurate de pădure, pomi, verdeață, culoare. Acesta cuprinde o piațetă medievală, o clădire cu arcade în formă de ogive, o bazilică romanică, o abație benedictină, cu grădini și oranjerie și un splendid parc municipal cu pavilion rococo. Toate acestea concentrează Orașul Echternach în jurul istoriei locale.

Orașul Clervaux este tipic luxemburghez, cu văi, dealuri, căsuțe cochete, abație, restaurant chinezesc și castel. Între pereții castelului din Clervaux se ascunde ceva în plus – expoziția „The Family of Man”. Acesta este unul dintre proiectele ce aparțin fotografului american de origine luxemburgheză Edward Steichen. Expoziția cumulează peste 500 de fotografii concentrate în jurul câtorva teme majore: nașterea, iubirea, moartea, războiul, pacea, bucuria, munca. Toate acestea converg în monografia emoționantă a omului universal, văzută prin obiectivele a 273 de fotografi din perioada interbelică și perioada imediată după al doilea război mondial. Așadar, nici acest obiectiv turistic nu trebuie neglijat.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.