Regiunea administrativă specială Macao a Republicii Populare Chineze este un mic teritoriu pe coasta de est a Chinei. Se află la o distanță de 70 de kilometri la sud-vest de Hong Kong și la 145 de kilometri față de Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea. Guvernul portughez a transferat Republicii Populare Chineze suveranitatea asupra acestei regiuni în 1999, și este momentan condusă ca o Regiune Administrativă Specială a Republicii Populare Chineze. Residenții din Macau vorbesc preponderent cantoneza ca limbă maternă, chineza mandarina, portugheza și engleza.

În sens larg, locuitorii din Macau se numesc macanezi. În sens mai restrâns, însă, acest termen se referă la un grup etnic din Macau, de origine portugheză, de obicei amestecat cu sânge chinez.

Macau1

Alături de relicvele istorice coloniale, cele mai mari atracții în Macau sunt cazinourile. Deși există multe forme de jocuri de noroc legale, cel mai popular joc este Pai Gow, un domino chinezesc. Jucătorii din Hong Kong fac dese ori excursii de o zi în Macau, având în vedere că între cele două regiunie o rețea de transport foarte bine pusă la punct.

Macau este diferită de restul Chinei și vizitatorii vor observă contrastul dintre structurile coloniale și templele budiste și alte clădiri antice. Orașul este mic, dar are una dintre cele mai mari densități din lume. În comparație cu măreția și complexitatea Hong Kong, Macau pare o destinație relaxanta.

Deși Macau a fost multă vreme o destinație vizitată de chinezi și străini, însă în ultimii ani popularitatea sa a crescut. Odată cu vizitatorii a crescut și numărul stațiunilor și cazinourilor, incluzând Wynn Resort Macau, MGM Grand Macau, Sands Macau și Venețian Macau. În special Cotai Strip este locul cu cele mai multe cazinouri, hoteluri și stațiuni. Coțai Strip este o fâșie de aproximativ 3 kilometri ce are înfățișarea Las Vegasului.

Cotai Strip
Cotai Strip

Pe lângă jocurile de noroc si stațiunile excelente, Macau este cunoscut și pentru plajele frumoase, precum și întrecerile de animale sau mașini. Shoppingul este o altă mare atracție, datorită faptului că Macau este un port duty-free.

Printre principalele atracții turistice se numără ruinele bisericii Sf Pavel sunt probabil cele mai faimoase atracții în Macau. Biserica a fost construită prima data în 1602, apoi a fost reconstruită în 1835, după un taifun dezastruos.

Guia
Guia

Fortăreața Guia din secolul XVII este cel mai vechi far de pe coastă Chinei. Poarta Înțelegerii, înaltă de 40 de metri, se află în golful Praia Grande. Această structură simbolizează bunăvoința dintre China și Portugalia. Muzeul Macau, care expune istoria Macau și a locuitorilor săi de la începuturi până în prezent,conține o colecție vastă de artefacte istorice și sociale.

Citește și:  Aktau - : Orașe de vizitat

Admirați clădirile portugheze – probabil cel mai frumos exemplu de arhitectură portugheza este Piața Largo do Senado, sufletul orașului și un paradis pietonal. Sao Domingo este construită în secolul XVII și renovată în 2002 și este una dintre cele mai frumoase clădiri religioase din Macau. Muzeul de Artă Sacră din clopotnița adăpostește 300 de lucrări ce ilustrează istoria bisericii catolice în Asia.

Taipa
Taipa

Taipa este un loc aglomerat și colorat, cu magazine interesante și birouri portugheze pe străduțe înguste și alei. Templul Pou Tăi Un este unul dintre cele mai pitorești temple din Macau. Nu ratați festivalele pline de culoare din Macau – Festivalul Bărcilor Dragon din iunie, Spectacolul Internațional de Artificii din septembrie/octombrie și Festivalul Internațional de Muzică din octombrie.

În ceea ce privește gastronomia Macau oferă o varietate mare de restaurante, cu specific divers: portughez, macau, chinez, shangaez, european, japonez și altele. bucătăria locală îmbină influențe contrastante. Felurile din Portugalia includ „bacalhau” din cod, carne de bou, carne de iepure preparat în mai multe feluri delicioase și supe numite „caldo verde” și „sopă a alentejana”. Portughezii au învățat și cum să utilizeze condimente din Africa și India. Contribuția braziliană constă în tocană „feijoada” cu fasole bob, carne de porc, cartofi, varză și cârnați picanți.

Zoa
Zoa

Zoa numită astăzi Macau a fost locuită la început de pescari veniți din provinciile chineze Fujin și Guangdong, care foloseau golfurile dintre insule și porturile din această zonă penrtru a-și repară bărcile și pentru a se aproviziona cu apa proaspătă.

Jorge Alvarez este primul portughez care a pășit în sudul Chinei, în 1513, vizită fiind urmată de întemeierea unui număr de posturi comerciale portugheze în deltă râului Pearl. Aceste posturi au fost consolidate în Macau și curând, cu permisiune din partea împăratului chinez, au creat un monopol al comerțului dintre China și Japonia, precum și dintre aceste țări și Europa. Pe lângă a fi punct comercial unic între cele două lumi, Macau a servit și că bază pentru comercianți și pentru misionarii creștini în Chian și Japonia.
Odată cu creerea Hong Kong în 1841, după Războiul Opiului, Macau și-a pierdut statutul de centru comercial înfloritor. Cu toate astea, Macau a păstrat o atmosferă unică față de celelalte zone din împrejur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.